1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BALIKÇI BARINAĞI VE SERALAR ZARAR GÖRDÜ
BALIKÇI BARINAĞI VE SERALAR ZARAR GÖRDÜ

BALIKÇI BARINAĞI VE SERALAR ZARAR GÖRDÜ

Şiddetli fırtına, Yenierenköy’de de etkili oldu

A+A-

Şiddetli fırtına Karpaz bölgesini de etkisi atına aldı. Önceki akşam şiddetli fırtına nedeniyle Yenierenköy Balıkçı Barınağı ve bölgede bulunan seralar zarar gördü.

Yenierenköy Balıkçı Barınağı’nda şiddetli fırtına nedeniyle dev dalgalar mendireği aşıp barınakta bulunan sandallarla ulaştı. Ayrıca mendirek üzerinde bulunan deniz fenerini de deviren dev dalgalar Yenierenköy Balıkçı Barınağı’na büyük zarar verdi.

Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, haberi alır almaz Yenierenköy Balıkçı Barınağı’na giderek fırtınanın zarar verdiği yerleri inceledi.

Yenierenköy balıkçıları, uzun zamandır böyle bir fırtınanın yaşanmadığına işaret ederken, dalgaların boyunun zaman zaman 8-9 metreyi bulduğunu söyledi.

Şiddetli fırtına nedeniyle Kaleburnu ve Gelşincik köylerinde seralar zarar gördü.

Ne dediler? Ne dediler?

Özay Öykün (Yenierenköy Belediye Başkanı):

“Uzun yıllardır defalarca balıkçı barınağının tamiratı için hükümet yetkililerine talepte bulunduk, ancak balıkçı barınağının tamiratı bir türlü yapılmadı. Balıkçı arkadaşlarımızın da dediği gibi; yıllardır her fırtınada teknelerinin liman içerisinde bir zarar görmemesi için sabahlara kadar teknelerinin başında beklediler. Dünkü fırtına aynı şiddette yine gelirse limanın içinde olmasına rağmen teknelerin büyük bir bölümü zarar görecek. Görüldüğü gibi, dünkü şiddetli fırtınada mendirek üzerinde bulunan deniz feneri taşların üzerinden oynaması nedeniyle yan yatmıştır. Bu şiddetli fırtınadan kayaların yerinden oynama nedeniyle, ikinci bir fırtınada limanda mevcut olan ana mendirek artık görevini yapamayacak. Bu nedenle balıkçılar çok büyük zarar görecek. Defalarca müracaat etmemize rağmen, ‘proje hazır, yakında ihaleye çıkacağız’ söylemleriyle karşılaşmaktayız. Fakat ne acıdır ki yıllarca verilen sözler havada kalmıştır. Bu yıl mendirek tamiratı yapılmadığı taktirde balıkçılık sektörü büyük darbe yiyecektir. Çünkü balıkçılar, balığa çıkacak tekne bile bulamayacak durumdadırlar. Bir an önce hükümetin ilgi göstermesi gerekiyor.”

Fikri Aydener:

“Yenierenköy Balıkçı Barınağı’nın mendireği şu anda bitmiş durumdadır. Fener düştü düşüyor, yan yattı. Görev yapamıyor. Limanda sandal sayısı çoğaldığı için limanın mendireğinin betonlanması şarttır. Bunun gibi bir fırtına daha gelirse limandaki sandalların birçoğu batar. Şiddetli fırtınada dalgaların boyu 8-9 metreyi buldu ve bunun gibi bir fırtına daha gelir de balıkçılar çok zor durumda kalacak.”

Lokman Kahveci:

“23 senedir balıkçıyım, 23 senedir aynı sorunlar var. Her fırtına çıktığında sabahlara kadar limanda kalıp tekneleri bekliyoruz. Bir kızağımız yok. Elektrik bağlı değil. Limana girip çıkarken limanın ağzı kum dolu. İvedi olarak limanın yapılması şarttır. Bu fırtınada teknemin ipleri koptu. Her fırtına çıktığında limana koşuyoruz. Devlet yetkililerinden ivedi olarak yardım bekliyoruz.”

sera.jpg

Şiddetli fırtına, Kaleburnu ve Gelincik köylerinde seralara büyük zarar verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.