1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BALIKÇI TEKNELERİ VE AVCILAR DENETLENDİ
BALIKÇI TEKNELERİ VE AVCILAR DENETLENDİ

BALIKÇI TEKNELERİ VE AVCILAR DENETLENDİ

Hayvancılık Dairesi, geçen hafta sonu balıkçı tekneleri ve balık avcılarına yönelik denetim gerçekleştirdi.

A+A-

4 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

15 TEMMUZ’A KADAR 45 CM’DEN KÜÇÜK ORFOZ VE LAGOS AVCILIĞININ YASAK OLDUĞU HATIRLATILDİ

Hayvancılık Dairesi, geçen hafta sonu balıkçı tekneleri ve balık avcılarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetim sonucu 4 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü işbirliği ile Hayvancılık Dairesi Müdürlüğü denetim elemanları ve KKTC Avcılık Federasyonu’na bağlı av korucuları tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde, bilgilendirme faaliyetleri de yürütüldü.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre denetimler sonucu, yasalara aykırı avlandığı tespit edilen 4 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

15 BALIKÇI TEKNESİ, 221 BALIKÇI KONTROL EDİLDİ

Bakanlıktan verilen bilgiye göre denetimlerde, 10’ u amatör olmak üzere toplam 15 balıkçı teknesi ile 5’i mesleki olmak üzere toplam 221 balıkçı kontrol edildi. Kontroller sırasında 27/2000 sayılı Su Ürünleri Yasası ve bu yasa altında yürürlükte bulunan tüzük kurallarına aykırı olarak balık avladığı tespit edilen 4  kişi için yasal işlem başlatıldı.

1 HAZİRAN – 15 TEMMUZ ARASINDA 45 CM’DEN KÜÇÜK OLAN ORFOZ VE LAGOS AVCILIĞI YASAK

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında Orfoz ve lagos avcılığının, karadan olta hariç her türlü balık avcılığının yasak olduğu da hatırlatılarak, balıkçıların denetimler sırasında gösterdiği hassasiyet ve yaptığı işbirliği için teşekkür edildi.

Bakanlık açıklamasında, su ürünleri avcılığına ilişkin kontrol ve denetim faaliyetlerinin süreceği de belirtilerek, balıkçıların yürürlükteki mevzuatlara  riayet etmeleri ve özellikle avlanabilir minimum boy sınırlarından küçük olan balıkların avlanmayarak, denize geri iade edilmesi istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.