1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BALIKÇI TEKNESİ DENİZE İNDİRİLİRKEN DEVRİLDİ
BALIKÇI TEKNESİ DENİZE İNDİRİLİRKEN DEVRİLDİ

BALIKÇI TEKNESİ DENİZE İNDİRİLİRKEN DEVRİLDİ

Kaplıca Balıkçı Barınağı’nda bir tekne, denize indirildiği sırada devrildi ve ciddi hasara uğradı.

A+A-

Balıkçılar, barınağın onarımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi oldu ve kazanın, çekme yeri olmaması nedeniyle gerçekleştiğinden yakındı.

Kaplıca köyünde 25 yaşındaki balıkçı Mehmet Kurnaz, “GMB 196 Mehmet 1” plakalı balıkçı sandalını tamir etmek için bir hafta önce dışarı çekmişti.

Sandalını tamir eden Mehmet Kurnaz, geçici olarak yaptıkları çekme yerine balıkçı sandalını getirdi ve denize indirmeye çalıştı. Bu sırada yolun düzgün olmaması nedeniyle trolün üzerinden devrilen sandal yeniden tamire ihtiyaç duyar hale geldi.

Borçlanıp sandalını tamir eden Mehmet Kurnaz şimdi devrilen sandalı tekrar tamir etmek zorunda. Ayrıca, çekiciye de para ödeyip, sandalı kaldırmak mecburiyetinde...

Kaplıca balıkçıları dışarıda onarımda 11 metrelik bir balıkçı sandalının daha olduğunu belirterek bir an önce çekme yerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Kaplıca balıkçıları devletin ilgisizliğinden şikayet etti. Ayrıca balıkçılar “burası TC yardım heyeti tarafından yapılıyor ancak gelip denetlemiyorlar ve çalışmalar çok yavaş oluyor” şikayetini de dile getirdi.

Kaplıca Balıkçılar Birliği Başkanı Tayyar Demir, balıkçı sandallarını denizden çıkarmak için ray veya vinç sistemi olması gerektiği belirti. “Bu durumda balıkçıların sandalları denizden çıkarılırken ve denize indirilirken hasar görmez” diyen Demir, devletin ilgisizliğinden ve balıkçıya hiç sahip çıkmadığından da yakındı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.