1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BALIKÇILAR 3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK!
BALIKÇILAR 3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK!

BALIKÇILAR 3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK!

Balıkçılar 3 gün daha tutuklu kalacak

A+A-

Girne Koruçam açıklarında , KKTC sınırlarına kanunsuz giriş yaparak, kaçak olarak balık avlarken tutuklanan 5 Mısır uyruklu balıkçı, 3 günlük tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından, bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Ömer Yavuz mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlıların, dün 21 Eylül 2018 tarihinde Koruçam’ da meydana gelen “KKTC’ye Kanunsuz Giriş ve Su Urünleri Yasasına Aykırı Hareket” suçlarından methalder olduğunu belirterek, zanlıların 24 Eylül Cuma günü 10:00 raddelerinde, Girne’ de Kouçam mevkinin 7,5 mil deniz açığına, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Bandralı Gia Sou Kaiki Mou Al Nikola isimli 25 metrelik balıkçı teknesiyle, KKTC karasularına herhangi bir muhaceret iş emi yaptırmaksızın kanunsuz olarak giriş yaparak, yine kanunsuz olarak yetkili makamdan alınmış herhangi bir izinleri olmaksızın balıkçılık faaliyetinde bulunurken yakalandığını söyledi.

Zanlıların , KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edilerek, Girne Turizm Limanına çekildiğini ve suçüstü hali tutuklandığını anlatan tahkikat sorumlusu, zanlıların kullanımında bulunan balıkçı teknesi, KKTC Karasularında yakaladığı 10 adet kılıçbalığı ve 12 kasa uskumrunun emare olarak alındığını ifade etti.

Tahkikat sorumlusu, mesele ile ilgili tahkikatın salimen yürütülebilmesi için, zanlıların tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılmasını talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar da, meseleyle ilgili tahkikatın selameti için zanıların tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılması emrini verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.