1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BALIKÇILAR FIRTINA NÖBETİNDE
BALIKÇILAR FIRTINA NÖBETİNDE

BALIKÇILAR FIRTINA NÖBETİNDE

KKTC’de balıkçı barınakları fırtınaya hazır değil. Ülkeyi etkisi altına alan şiddetli rüzgar, Tatlısu Balıkçı Barınağı’nı tehdit ediyor. Barınakta teknesi olan balıkçılar, 48 saattir, soğukta fırtına nöbeti tutuyor

A+A-

TATLISU BALIKÇI BARINAĞI İLGİ BEKLİYOR: Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda tahliye sistemi olmadığından deniz seviyesi yükseliyor, balıkçı tekneleri birbirine çarpıyor. Mevcut dalga kıran amacına hizmet etmiyor. Boyu 4-5 metreyi bulan dalgalar, barınakta dalga kıranı aşarak, teknelere ulaşıyor. Elektrik, yol ve su sorunu ise devam ediyor

FIRTINA KORKUSU UYUTMUYOR: Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda tekneleri olan balıkçıların gözüne iki gündür uyku girmiyor. Fırtına nedeni ile yaşanabilecek tekne kazalarına ve diğer olumsuzlara zamanında müdahalede bulunabilmek maksadı ile balıkçılar 48 saattir teknelerinin başında nöbet tutuyor

BALIKÇILAR İSYAN NOKTASINDA: Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda çözümsüz kalan sorunlar nedeni ile balıkçılar isyan noktasına geldi. Tatlısu’da balıkçılar, “Kış mevsiminde diken üstünde duruyoruz. Ne can güvenliğimiz var ne de teknelerimiz güvende. Elektrik, su ve yol sorunu ise yıllardır çözümlenmiyor. Canımız, malımız bu kadar mı kıymetsiz” diye konuştu

Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda tekneleri olan balıkçılar, fırtına endişesi ile iki gündür uyku uyumuyor. Çok sayıda balıkçı teknesinin bulunduğu, Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda dalga kıranlar, son iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar nedeni ile amacına hizmet edemiyor.
Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda boyu 4-5 metreye bulan dalgalar, dalga kıranı aşarak, teknelere ulaşıyor.
Öte yandan barınakta tahliye hattı olmaması deniz seviyesinin yükselmesine neden oluyor.
Deniz seviyesinin yükselmesi ile sekme şiddetleri artan balıkçı tekneleri birbirine çarpıyor.
Teknelerin birbirine çarpması sonucu meydana gelebilecek patlamadan korkan balıkçılar ise uyku uyumuyor.
Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda balıkçılar, son 48 saattir teknelerinde dönüşümlü olarak fırtına nöbeti tutuyor.

Tatlısu Balıkçı Barınağı ilgi bekliyor
Güvenlikten yoksun Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda dert saymakla bitmiyor. Yetkililere çağrıda bulunan balıkçılar, 15 teknenin demir attığı Tatlısu Balıkçı Barınağı’na bir an önce elektrik enerjisinin bağlanmasını ve su hattının döşenmesini istedi.

Barınağın yolunun da elden geçirilmesini talep eden balıkçılar, ayrıca olası tekne kazalarının önüne geçebilmek için barınağa tahliye yeri yapılmasını gerektiğini söyledi.

Mevcut dalga kıranın ise yetersiz kaldığına işaret eden Tatlısu’da balıkçılar, barınağın karşı kıyısına da dalga kıranların yapılması gerektiğini belirtti.

Hayat: İki gündür gözüme uyku girmedi
Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda teknesi bulunan Adem Hayat isimli balıkçı, KKTC’de son iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar nedeni ile teknelerine zarar geleceği endişesi yaşadıklarını bu yüzden balıkçıların son iki gündür teknelerinin başında fırtına nöbeti tuttuğunu söyledi.

Tatlısu Balıkçı Barınağı’nın devlet ciddiyetinden yoksun olduğunu savunan Adem Hayat, şu ifadelere yer verdi:  “Barınakta elektrik enerjisi yok. Su ve yol sorunu halen daha çözümlenmedi. Güvenlik ise yetersiz. Barınağın karşı kıyısına da en erken zamanda bir dalga kıran yapılmalı ayrıca deniz seviyesinin yükselmesine bağlı olarak yaşanabilecek tekne kazalarına önlem amaçlı tahliye yapılmalıdır.”

Funda: Teknelerimiz risk altında
Tatlısu Balıkçı Barınağı’nda teknesi bulunan Mustafa Funda, elektrik, su ve yol sorunlarının yaşandığı barınakta ayrıca güvenliğin de yetersiz olduğunu öne sürdü.


Mustafa Funda şöyle konuştu: “Barınaktaki mevcut dalga kıran rüzgara bağlı meydana gelen dalgaların teknelere ulaşmasını engelleyemiyor. Öte yandan barınakta tahliye olmadığından barınaktaki deniz seviyesi yükseliyor, dolayısıyla teknelerin sekme şiddeti de artıyor. Barınak zaten küçük ve tekneler birbirine çok yakın. Sekmeden kaynaklanan hareketten ötürü birbirlerine çarpıyor ve bu da patlama riskini artıyor. Fırtına korkusu bir yandan patlama korkusu diğer yandan huzursuz olduk. Son 48 saattir hepimiz barınaktayız, dönüşümlü olarak nöbet tutuyoruz.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.