1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BALIKÇILAR TEDİRGİN
BALIKÇILAR TEDİRGİN

BALIKÇILAR TEDİRGİN

Balıkçılar tedirgin

A+A-

Karpaz sahillerindeki troller, balıkçıların öfkesin büyütürken,  Balıkçılar Birliği As Başkanı Alevkayalı,  hükümeti devreye girmeye çağırdı
 
Ayşe BULUT

Adada avlanması yasak olan ve trol ( gır gır) balıkçı gemileri Karpaz sahillerine kök saldı. Yenierenköy’de eski liman ve Yenierenköy Belediye Plajı arasındaki bölgeye demirleyen iki trol, bölgede büyük tepki topluyor.  Önceki gün hava koşulları nedeniyle iki trol eski liman ve Yenierenköy Belediye Plajı arsında demirlerken, bölgedeki balıkçılar ve KKTC Balıkçılar Birliği bu durumdan oldukça rahatsız.

KKTC Balıkçılar Birliği As Başkanı Hür Alevkayalı Orkinos avlamak için açıkta avlanan trollerin önüne ne gelirse topladığını belirterek,  bu avlanmalar sonucu balon balıklarının çoğaldığını kaydetti.

Alevkayalı, KIBRIS’a konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“ Yenierenköy’de demirleyen troller yüzünden balıkçımız tedirginlik yaşıyor. Troller açıkta balık avlıyorlar ne tür balık avladıklarını bilinmiyor. Orkinos avladıkları söyleniyor. Orkinos avlamaları nedeniyle de balon balıkları ürüyor. Çünkü orkinoslar balon balıklarını yiyor. Orkinoslar açıktan gelen balığı kovalayarak kıyıya gelmelerini sağlıyor. Trollerin bizim denizlerimizde gelip avlamaları balıkçımız için maddi manevi zarardır. Yasal limanlara neden gidip demirlemiyorlar. Ve gelip bizim denizlerimizde kıyılarda kuytu bucaklarda demirliyorlar. Yasal limanlara çıksın kuytu yerlerde işi yok. Orkinoslar avlanmamalı, avlanan orkinoslar nedeniyle balon balıkları ürüyor. Deniz diplerinde bulunan balığa ve ağlarımıza zarar veriyor. Özellikle Zafer Burnu’nda Mineri avlayan balıkçılar trollerin büyük olduğu için tonlarca balık avladıklarını söylüyor. Hükümet bu konuya bir çare bulmalı.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.