1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BALKONDAN ATMA OLAYIYLA İLGİLİ GELİŞME!
BALKONDAN ATMA OLAYIYLA İLGİLİ GELİŞME!

BALKONDAN ATMA OLAYIYLA İLGİLİ GELİŞME!

Zanlılar...

A+A-

Gemikonağı’nda 20 Ekim’de meydana gelen ve Saltuk Buğra Arıcı’nın balkondan düşerek ciddi şekilde yaralanması olayıyla ilgili olarak, olayla bağlantısı olduğu düşünülenülerek tutuklanan Selami Ayabami Timot Ayo, Kabwe Katango, Tolulope Opeyemi Ajayi, Mukamba Kalaluka ve Maria Matyola yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen duruşma öncesinde Zanlı Maria Matyola, olayla ilgisi bulunmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı.

Mahkemede şahadet veren Lefke Polis Karakolu’nda görevli Müfettiş Muavini Fikri Binatlılı, 20 Ekim’de Gemikonağı’nda meydana gelen olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, 3 gün zarfında 20 ifadenin temin edildiğini, bazı kamera görüntülerinin incelendiğini ancak henüz daha alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken görüntüler bulunduğunu söyledi.

Binatlılı, olayda zanlı 1’in kullandığı iddia edilen bıçakla ilgili olarak 2 adet ekmek bıçağının emare olarak alındığını ve üzerinde kan incelemesi için ilgili mercilere gönderildiğini anlatarak, müşteki Arıcı’nın hayati tehlikesinin sürdüğünü ve ifade verebilecek durumda olmadığını belirtti.

Zanlıların serbest kalması durumunda emarelere ve alınacak ifadelere etki edebileceğini bu yüzden 8 günlük tutukluluk talep ettiklerini kaydeden Binatlılı, yapılacak tahkikatla zanlı sayısının artma ihtimali de olduğunu ifade etti.Yargıç Murat Soytaç, zanlılara söz hakkı vererek, süreye itirazları olup olmadığını sordu ve 4 zanlı da tutukluluk süresine itirazda bulundu.

Yargıç Murat Soytaç da olayın ciddi bir mesele olduğuna dikkati çekerek, tahkikatın devam ettiğini, daha yapılacak incelemeler ve alınacak ifadeler bulunduğunu belirtti.

Soytaç, zanlıların tutukluluk süresine itirazlarının reddedildiğini belirterek, zanlıların 7 gün poliste tutuklu kalması ve hastanede sağlık kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.