1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAN Kİ MOON: ''ENDİŞE DUYUYORUM''
BAN Kİ MOON: ''ENDİŞE DUYUYORUM''

BAN Kİ MOON: ''ENDİŞE DUYUYORUM''

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, müzakerelere tekrardan başlanması için Kıbrıs Rum tarafının önkoşulu olan ortak açıklama üzerinde anlaşmaya varılamamasından endişe duyduğunu belirtti.

A+A-

BAN, DOWNER ZİYARETİNDE ORTAK AÇIKLAMA ÜZERİNDE ANLAŞMA ÜMİT EDİYOR

ADAYA PAZARTESİ GELECEK OLAN DOWNER TEMASLARINA SALI BAŞLAYACAK

CUMHURBAŞKANI EROĞLU DOWNER’İ ÇARŞAMBA GÜNÜ KABUL EDECEK

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, müzakerelere tekrardan başlanması için Kıbrıs Rum tarafının önkoşulu olan ortak açıklama üzerinde anlaşmaya varılamamasından endişe duyduğunu belirtti.

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletlerden yapılan açıklamaya göre, kapsamlı müzakerelere yardımcı olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a, müzakerelere tekrardan başlanabilmesi için, Genel Sekreterin iki liderle Eylül’de New York’ta görüşmesinin ardından ortaya konan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Müzakerelere Ekim 2013’te devam etme kararından duyulan memnuniyeti dile getiren ancak Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması için kısıtlı bir fırsat penceresi bulunduğuna işaret edilen BM’nin 30 Haziran 2013 tarihli kararına atıfta bulunan Genel Sekreter’in, ortak açıklama üzerinde devam eden anlaşmazlığın müzakerelere geri dönülmesini engellemesinden endişe duyduğunu kaydettiği belirtildi.

Açıklamada, “Genel Sekreter, liderler arasındaki ilk görüşmenin belirlenebilmesi ve kapsamlı görüşmelere devam edilebilmesi için, Özel Danışmanı’nın 4-8 Kasım’da yapacağı ziyaret sırasında iki liderin söz konusu çıkmazı ve görüş ayrılığı bulunan diğer konuları aşması temennisinde bulundu” denildi.

Açıklamada ayrıca, Genel Sekreterin, Özel Danışmanı’na tam güven belirttiği ve adadaki İyi Niyet Misyon çalışmalarını takdirle karşıladığı kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU DOWENER’I ÇARŞAMBA KABUL EDECEK

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletlerden alınan bilgiye göre, Alexander Downer adaya 4 Kasım Pazartesi günü gelecek ve temaslarına 5 Kasım Salı günü başlayacak.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Downer’i 6 Kasım Çarşamba günü kabul edecek. Cumhurbaşkanının Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ise Downer ile 5 Kasım Salı günü görüşecek.

Downer, ziyaretinde, Kıbrıs Rum Lider Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ile de görüşecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.