1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAN’A MEKTUP VAR!
BAN’A MEKTUP VAR!

BAN’A MEKTUP VAR!

BAN’A MEKTUP VAR!

A+A-

AP Gazeteciler Birliği, BM Senel Sekreteri Ban Ki Moon ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e mektup göndererek, müzakerelerin askıya alınmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi ve Rum lideri masaya davet etti.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, mektup, GAP Gazeteciler Birliği KKTC Temsilcisi Hüseyin Turan tarafından Ledra Palace’daki Birleşmiş Milletler Karargahı yetkililerine teslim edildi.

Mektupta, 40 yıldır Avrupa ve Amerika'nın gündeminde olan Kıbrıs sorununun barışçı yollardan çözülmesi hususunda son dönemde başlayan ve New York'ta devam eden görüşmelerden her iki halkın da Rum liderin tavrı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığına inanç belirtildi.

Mektupta, “KKTC halkını ve haklarını hiçe sayarak, yok farz ederek, Kıbrıs sorunu çözülmez. Türk tarafının barış için açtığı eli, Rum Yönetimi geri çevirme tavrı içerisine girerse, müzakere ve barış umutları suya düşer” denildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun barış sürecindeki samimi çabalarını yakından izleyip, desteklediklerine işaret eden birlik, aynı samimiyeti Nikos Anastasiadis'ten de beklediklerini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.