1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. BANDABULİYA’DA KANSER HASTALARI YARARINA “YENİLİKÇİ KÜLTÜREL FAALİYETLER”
BANDABULİYA’DA KANSER HASTALARI YARARINA “YENİLİKÇİ KÜLTÜREL FAALİYETLER”

BANDABULİYA’DA KANSER HASTALARI YARARINA “YENİLİKÇİ KÜLTÜREL FAALİYETLER”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UNDP-PFF tarafından yürütülmekte olan “Yenilikçi Kültürel Faaliyetler” projesinin Lefkoşa Bandabuliya’daki aktivitelerine devam edildi.

A+A-

Etkinlikte yerel ürünler, yiyecek-içecek, el işleri ve kanser hastası bayanların emek vererek yapmış olduğu parçalardan oluşturulan stantlardaki satışlar yanında Bandabuliya esnafının da katkıları bulunuyor.

BİRAN

Proje sahibi Behice Biran basına yaptığı açıklamada, Kanser Hastalarına Yardım Derneği yayarına AB tarafından finanse edilen projeyi hazırladığını belirterek, amaçlarının kanser hastalarının hazırladığı ürünlerin satışı ve yerel esnafın katkılarıyla derneğe yardım olduğunu açıkladı.

Biran ayrıca Görneç’te folklor oynayan çocuklara baskı öğretmek istediklerini bunun karşılığında da Görneç folklor ekibinin de etkinliğe katılarak gösteri sunacağını, Kalavaç’tan çocukların da aralarında olacağını belirtti.

ban2.jpg

KOCAİSMAİL

Dernek Başkanı Raziye Kocaismail de Behice Biran ve ailesinin her zaman KHYD’nin yanında olduğunu kaydederek, projesi ve AB’nin de sayesinde etkinliğe katılmış olduklarını söyledi.

Daha önceleri KHYD etkinliklerine destek verenlere plaket verdiklerini fakat artık, verilen anı hediyelerini çiçek buketi anahtarlık vs. gibi ürünleri kanser hastası bayanların yaptığını kaydederek, hem bu işi severek yapıp mutlu olduklarını hem de gelir elde ettiklerini anlattı.

Etkinlikte LTB Orkestrası da müzik dinletisi sundu.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.