1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BANDABULİYA’DA “ÖRGÜ SANAT” SERGİSİ
BANDABULİYA’DA “ÖRGÜ SANAT” SERGİSİ

BANDABULİYA’DA “ÖRGÜ SANAT” SERGİSİ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık tarafından desteklenen ve Yöneticilik Merkezi tarafından gerçekleştirilen ‘Örgü Sanat’ Projesi Lefkoşa Bandabuliya’da açılan sergi ile sona erdi.

A+A-

KALAVAÇ, LURİCİNA VE TREMEŞELİ KADINLAR KOOPERATİF KURDU… TIĞ İŞİ VE ÖRGÜ MAKİNELERİ KONUSUNDA KURSLAR VERİLDİ

SIRA DİPKARPAZLI KADINLARDA…

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık (UNDP-PFF) tarafından desteklenen ve The Management Centre (Yöneticilik Merkezi) tarafından gerçekleştirilen ‘Örgü Sanat’ Projesi Lefkoşa Bandabuliya’da (Belediye Pazarı) açılan sergi ile sona erdi.

Kalavaç, Akıncılar (Luricina) ve Erdemli (Tremeşe) köylerinden kadınları bir araya getirerek geleneksel Kıbrıs kültürünü, kırsal bölgede yaşayan kadınların sosyal-ekonomik kapasitelerini artırmayı ve kooperatif kurarak güçlenmelerini sağlamayı amaçlayan proje Nisan 2013’te başlamıştı.

Projeye katılan kadınlara kendi bölgelerinde örgü kursları verilerek tığ örgü işleri yanında örgü makinelerini nasıl kullanacakları da öğretildi.

Ayrıca kadınlara ekonomik özgürlük kazandırmak amacıyla örgü kooperatifi de kuruldu.

24 Eylül’de Lefkoşa Bandabuliya’da yapılan kapanış etkinliğinde katılımcılara sertifika verilerek yaptıkları örgü işleri sergilendi.

Etkinlikte Management Center kurucusu Bülent Kanol, uzman eğitimci Ayten Hüseyin ve 3 köyün muhtarları konuşma yaptı.

Proje kapsamında kullanılan örgü makineleri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık (UNDP-PFF)  ve AB tarafından, kadınların örgü işlerine devam etmeleri ve kooperatif adına satmaları için katılımcılara hediye edildi.

Management Centre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık (UNDP-PFF) ve Avrupa Birliği,  Dipkarpaz’da da benzer bir proje başlattı.

Bu yeni proje kapsamında Dipkarpaz, Kalavaç, Akıncılar (Luricina) ve Erdemli (Tremeşe) bölgelerindeki kadınlar bir araya getirilip, bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları sağlanacak ve Karpazlı kadınlar için de kooperatif kurulacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.