1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAN'IN İRAN'I KINAMAMASINA ELEŞTİRİ
BAN'IN İRAN'I KINAMAMASINA ELEŞTİRİ

BAN'IN İRAN'I KINAMAMASINA ELEŞTİRİ

Arkasında İran'ın olduğunu belirtildi... Lübnan-İsrail Sınırında Gerginlik;

A+A-

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU, BM GENEL SEKRETERİ BAN KI-MOON İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

NETANYAHU: "BM VE ULUSLARARASI TOPLUM, İSRAİL ASKERLERİNE DÜZENLENEN SALDIRININ ARKASINDA OLAN İRAN'I ŞİMDİYE KADAR KINAMADI"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile telefonda görüşerek, askerlerine düzenlenen saldırının arkasında olduğunu savunduğu İran'ın kınanmamasını eleştirdi.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, telefon görüşmesinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a, Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri bölgesinde Hizbullah'ın, İsrail askerlerine saldırmasının arkasında İran'ın olduğunu belirtti.

"BM ve uluslararası toplum, İsrail askerlerine düzenlenen saldırının arkasında olan İran'ı şimdiye kadar kınamadı. İran, tüm dünyada terör faaliyetlerini uygulamaktadır" ifadesini kullanan Netanyahu, 2006 İsrail-Lübnan krizini sona erdirmek amacıyla 11 Ağustos 2006'da BM Güvenlik Konseyi'nce alınan 1701 sayılı kararın uygulanmadığını da kaydetti.

Lübnan'ın güneyinde İsrail'in işgali altındaki sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına Hizbullah tarafından yapılan tanksavar füze saldırısı sonrası, İsrail de güney Lübnan'daki çeşitli sınır noktalarına topçu ateşi açmış, saldırıda 1 BM Barış Gücü (UNIFIL) askeri ölmüştü.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, saldırıda 2 İsrail askerinin öldüğünü, 7 askerin yaralandığını açıklamıştı. Hizbullah da bu saldırıyla, İsrail'in, Suriye'nin Kuneytra kentinde Hizbullah konvoyuna düzenlediği saldırıya misillemede bulunduğunu duyurmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.