1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BANKA BUHAR OLDU, MİLYONLAR KAPTIRDILAR!
BANKA BUHAR OLDU, MİLYONLAR KAPTIRDILAR!

BANKA BUHAR OLDU, MİLYONLAR KAPTIRDILAR!

BANKA BUHAR OLDU, MİLYONLAR KAPTIRDILAR!

A+A-

Çin’in doğusundaki Nanjing şehrinde şube açan ve üniformalı veznedarlar çalıştıran sahte bir banka, haftada %2 faiz vereceğini iddia ederek halktan 200 milyon yuan (75 milyon lira) toplamayı başardı.

Geçen yıl Mayıs ayında Bankaya 12 milyon Yuan (4.5 milyon lira) yatıran Hangzhou Wang Jing isimli iş adamı, kendisine vaad edilen faizi alamayınca yetkililere başvurdu ve yapılan araştırmalarda bankanın sahte olduğu tespit edildi.
 

Banka olduğunu iddia eden kurumun aslında kırsal bir kooperatiften ibaret olduğunu ve hiç bir parasal işlem yapma yetkisinin bulunmadığını açıkladı. Polis olayla ilgili olarak biri kadın beş kişiyi tutukladıklarını ve ismi basına açıklanmayan kadının yakalandığı sırada sahte bankanın müşterilerinden topladığı para ile ülkenin kumar başkenti Macau’da tatil yapmakta olduğunu belirtti. Yaşananlar Çin’de büyük tepki toplarken, sosyal medya kullanıcıları devletin ülkede sahte bir bankanın faaliyet gösterdiğini bir yıl boyunca fark etmemiş olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

BBC

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.