1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BANKA MEMURLARI SOYGUN ANINI ANLATTI
BANKA MEMURLARI SOYGUN ANINI ANLATTI

BANKA MEMURLARI SOYGUN ANINI ANLATTI

Banka memurları soygun anını anlattı

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014'te meydana gelen Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL'lik silahlı soygun olayıyla ilgili duruşma sürüyor.

Olay günü bankanın para naklini gerçekleştiren Gültekin Serinkan ve Halil Ceyhan, soygun anını mahkemede anlattı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran ,Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen oturumda, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aliye Özçınar ve sanığı temsilen Avukat Menteş Aziz mahkemede hazır bulundu. Savcı Aliye Özçınar, 37'inci tanık olarak Ruh Sağlığı Hastalıklan Uzmanı Dr. Tijen Sökmez'i dinletti. Tanık, sanığın cezai ehliyetinin olduğuna ilişkin raporu mahkemeye sundu.

Davada, soygunda kullanılan DE 417 plakali araçta ilgili Tahir Kürdü, Hanifi Karaman şahadet verdi. Olayın görgü tanığı Kemal Karamustafa, soygun anını bire bir gördüğünü, kar maskeli, elleri siyah eldivenli iki kişinin havaya bir el ateş ettiğini gördüğünü ve kendisinden yardım isteyen banka memurlarma 155'i aramalarını söylediğini anlattı. Patlayıcı Maddeler Bölümü'nde görev yapan polis çavuşu Ali Akgürcü de hazırladığı raporu emare 138 olarak sundu. İz inceleme uzmanı Polis çavuşu Salih Bilgi, olayla ilgili hazırladığı raporu emare olarak mahkemeye ibraz etti.

"Silahı üzerime doğrulttu"

Kooperatif Merkez Bankası Güzelyurt Şubesinde görev yapan ve soygunun oldugu gün para naklini gerçekleştiren Gültekin Serinkan ve Halil Ceyhan yeminli şahadet verdi.

Serinkan ,Lefkoşa Merkaz Bankasından parayı aldıktan sonra lacivert renk Ford Escord marka aracın önlerini kestiğini anlattı.

Serinkan, "Şoför bendim. Askeri kamuflajlı, elleri siyah eldivenli, kar maskeli iki kişi aracımıza yöneldi. 'Aşağıya in ulan, aşağıya' diye bağırdı. Ellerim havadaydı. Silahı üzerime doğrulttu. Beni reftüje kadar çıkardı. Havaya bir el ateş etti ,çok korkmuştum. Silahı Halil Ceyhan'a doğrulttu. Biri, 'Hadi çabuk' dedi. İki aracı da alıp olay mahallinden ayrıldılar Arkamızdan gelen RHA plakalı araçtan yardım istedik ama kabul etmediler. Halil, polisi aradı" dedi. Avukat Menteş Aziz, "Bu soygun olayı olmadı. Hanımında ,sen de bu paraya el koymak için anlaştınız" iddiasında bulundu.   Tanık, bu iddiayı kabul etmedi.

"Silahların oyuncak olduğunu sandım"

Halil Ceyhan da, soygunculann Mevlevi çemberinde önlerini kestigini anlattı. Ceyhan, "Kamuflaj elbiseli, kar maskeli iki kişi, Ford Escord marka lacivert araçla hızla öntimüzü kesti. Arabadan inmemiz istendi. Tabancaların sahte olduğunu sandım. Önce arabadan inmedim. Kapıyı açtım ama arabadan uzaklaşmadım. Ellerini yukarıya kaldırıp, havaya bir el ateş etti. Sonra silahı yüzüme doğrulttu. Yavaş, yavaş geri çekildim. Arabalara binip uzaklaştılar. 1.80 boylarınclaydılar. Arkadan gelen resmi hizmet aracını durdurdum ama yardım etmediler. 155'i aradım" dedi. Avukat Aziz, banka memumna soygun olayını, memurların aralarında anlaşıp soygun süsü vererek parayı paylaştıklarını iddia etti. Başkan Ömer Güran, tanıklara suçlayıcı soru sorulamayacagını söyledi. Daha sonra, Güzelyurt Adli Şube Müdürü Başmüfettiş şahadet verdi. Salih Ceyhan, mahkemede tanıklık ederek,tahkikatla ilgili detaylı bir şahadet verdi.

Dava mesai bitimi nedeniyle 1 Nisan tarihine ertelendi. 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.