1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BANKA SOYULDU, MÜDÜR TATİLDE"
"BANKA SOYULDU, MÜDÜR TATİLDE"

"BANKA SOYULDU, MÜDÜR TATİLDE"

"Banka soyuldu, müdür tatilde"

A+A-

 “3 milyon TL’lik soygun” olayı ile ilgili Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Olaya ilişkin ilgili sigorta şirketi de araştırma başlatacak

ŞAHALİ: BANKA SORUŞTURMASI SÜRÜYOR: Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu sık sık soygun olayı ile ilgili toplantılar yaparken banka müdürünün halen tatilde olduğu öğrenildi. Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali ise olayla ilgili açıklamasında soruşturmanın sürdüğünü belirtmekle yetindi

SİGORTA DA ARAŞTIRACAK: Sigorta şirketinin çalınan 3 milyon TL’yi ödenip ödenmeyeceği konusu ise soruşturmaların tamamlanmasının ardından şirket tarafından yapılacak araştırma sonucu netlik kazanacak. Şeker Sigorta Ltd.’den edinilen bilgiye göre soruşturma kapsamında şu ana kadar sigorta mevzuata aykırı bir durum tespit edilmedi

Mevlevi-Güzelyurt anayolunda geçen hafta Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin transferi sırasında meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
Soygunda çalınan 3 milyon TL’nin sigortalı olduğu şirket tarafından ödenip ödenmeyeceği konusu ise gerek polis soruşturması gerekse banka yönetim kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından şirket tarafından yapılacak araştırma sonucu netlik kazanacak.
Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali, 3 milyon TL’lik soygun olayı ile ilgili polis soruşturmasının yanı sıra banka yönetim kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın da devam ettiğini kaydetti.
Olaya ilişkin daha önce basına gerekli açıklamayı yaptıklarını belirten Şahali, “Soruşturmalar sonucunda da ortaya çıkacak olan netice yine basın yolu ile kamuoyuna açıklanacak” dedi.
Şeker Sigorta Ltd. Genel Müdürü Hasan Basri Beycanlı ise söz konusu soygun olayında çalınan Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin Şeker Sigorta Ltd.’de sigortalı olduğunu belirterek, şuana kadar yürütülen soruşturma kapsamında sigorta açısından mevzuata aykırı bir durum tespit edilmediğini söyledi.
Ayrıca sigorta şirketlerinin bu gibi durumlarda kendi araştırma ve teknikleri olduğuna dikkat çeken Beycanlı, “İlgili polis soruşturması ve banka yönetim kurulu tarafından başlatılan soruşturma tamamlandığında şirketimizin de kendi araştırmaları olacaktır” dedi.

Şahali: Soruşturma devam ediyor
Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali,  3 milyon TL’lik soygun olayı ile ilgili gerek polis soruşturmasının gerekse banka yönetim kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.
Şahali, olayda bankanın ihmalinin bulunup bulunmadığı ve olay tarihinde banka müdürünün izinde olması ile ilgili sorulara ise “Soruşturma devam ediyor. Yönetim kurulu bu konuda sık sık bir araya geliyor, gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Konuya ilişkin daha önce basına gerekli açıklamayı yaptık. Şuan için o açıklamaya ekleyecek bir şey yok. Soruşturmalar sonucunda bir netice alındığında gerekli açıklama yine yapılacaktır” dedi.
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü, 24 Temmuz 2014 tarihinde yaşanan soygunla ilgili basına yazılı açıklamada bulunarak, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklamıştı.
Banka, gerçekleşen para transferinde ihmal olduğunu ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililerin soruşturma neticeleninceye kadar görevlerinden uzaklaştırıldıklarını bildirmişti.

“Polis nezaretinde sevk yapılmadı”
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü soygun olayına ilişkin basına yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon Türk Lirası’nın Lefkoşa’dan Güzelyurt Şubesi’ne nakli sırasında, araçları ile Lefkoşa-Güzelyurt güzergahında seyretmekte olan görevli memurları etkisiz hale getirilerek, silahlı soygun gerçekleştirildiği, taşınmakta olan para ve kullanılmakta olan aracın gasp edildiği belirtmişti.
Olayla ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü tarafından ivedilikle soruşturma başlatıldığının kaydedildiği yazılı basın açıklamasında ayrıca, yaşanan olayın açıklığa kavuşması ve suçluların bulunabilmesi için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği vurgulanmıştı.
Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
“Yıllardan beridir Bankamız şubeleri arasındaki para nakilleri belirli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir. Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü’nden silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktadır. Ayrıca yine rutin olarak nakil yapılan tüm tutarlar sigortalanmaktadır ve dünkü (24 Temmuz’da yaşanan) olayda da çalınan para sigorta kapsamındadır.
24 Temmuz’da yaşanan olayda, belli tutarların üzerindeki nakillerde bankamızın her zaman uygulamakta olduğu polis nezaretinde sevk yapılmamıştır. Bu ihmal için derhal soruşturma başlatılmış ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililer soruşturma neticeleninceye kadar 24.07.2014 tarihi itibariyle görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.”

***
Beycanlı: Şu ana kadar mevzuata aykırı bir durum yok
Şeker Sigorta Ltd. Genel Müdürü Hasan Basri Beycanlı, 24 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen soygun olayında çalınan 3 milyon TL’nin Şeker Sigorta Ltd.’de sigortalı olduğunu belirterek, şuana kadar yürütülen soruşturma kapsamında sigorta açısından mevzuata aykırı bir durum olmadığını ifade etti.
Hasan Basri Beycanlı,yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Söz konusu 3 milyon TL, Şeker Sigorta Ltd.’de sigortalıdır. Soygun olayı ile ilgili gerek polis soruşturması gerekse banka yönetim kurulu tarafından başlatılan soruşturma devam etmektedir. Ancak soruşturmalar kapsamında şuana kadar sigortanın mevzuatına aykırı bir durum görünmemektedir. Öte yandan Sigorta şirketlerinin bu gibi durumlarda kendi araştırma ve teknikleri de vardır. İlgili polis soruşturması ve banka yönetim kurulu tarafından başlatılan soruşturma tamamlandığında şirketimizin de kendi araştırmaları olacaktır. Temennimiz ise soygun olayında çalınan bu paranın bulunmasıdır.”

HAVADİS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.