1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BANKAYI KANDIRACAKLARDI!
BANKAYI KANDIRACAKLARDI!

BANKAYI KANDIRACAKLARDI!

4'er gün ek tutukluluk

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa’da, Bangladeşli 3 kişinin adına sahte teminat mektubu düzenleyerek Creditwest Bankasına vermek suretiyle tedavüle süren zanlı Amir Hossain ile Sm Nafiz dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

Mağusa’da, Bangladeşli 3 kişi adına sahte teminat mektubu düzenleyerek Creditwest Bankasına vermek suretiyle tedavüle süren Bangladeş uyruklu zanlı Amir Hossain ile Sm Nafiz dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte evrak düzenleme” ve “Sahte evrakı tedavüle sürme” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatıldı.

Soruşturma devam ediyor

Meselenin tahkikat memuru,  zanlı Amir Hossain ile zanlı Sm Nafiz’in, 18 Mayıs 2018 tarihinde Bangladeş uyruklu 3 kişi adına düzenledikleri sahte teminat mektuplarını Creditwest Bankasına vererek tedavüle sürdüklerini açıkladı. Yapılan tahkikatta adına sahte belge düzenlenen kişilerin teminat paralarını Bangladeş’ten KKTC’ye gönderdikleri ancak konu kişilerin KKTC’ye gelmediklerinin tespit edildiğini belirten tahkikat memuru, zanlı Hossain 31 Temmuz tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ve mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Tahkikat memuru, bu süre içerisinde gerek zanlı Hossain’in beyanları, gerekse telefonunda yapılan incelemede, zanlı Hossain’in yakın arkadaşı olan zanlı Sm Nafiz ile sürekli teminat mektubu konularını konuştuklarını, sahtelenmiş belgelerin orijinallerinin fotoğraflarının ise zanlı Hossain’in telefonunda olduğunu ve bu fotoğrafları zanlı Nafiz’e gönderdiğinin tespit edildiğini belirterek, bunun üzerine zanlı Nafiz’in de 1 Ağustos tarihinde tutuklandığını açıkladı. Zanlı Nafiz’in, gönüllü ifade vererek, konu belgeleri kendi istekleri üzerine 2 yabancı şahıs tarafından düzenlendiğini beyan ettiğini belirten tahkikat memuru, konu kişilerin arandığını söyledi. Tahkikat memuru, ayrıca yapılan soruşturma kapsamında zanlı Nafiz’in çalışma izninin iş vereni tarafından 26 Temmuz 2017 tarihinde iptal edildiği ve şuanda herhangi bir statüsünün bulunmadığının tespit edildiğini de açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten tahkikat memuru, zanlıların 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

4 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Amir Hossain ile Sm Nafiz’in tahkikat maksatları bakımından 4’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.