1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BANYO YAPARKEN DİKKAT!
BANYO YAPARKEN DİKKAT!

BANYO YAPARKEN DİKKAT!

BANYO YAPARKEN DİKKAT!

A+A-

Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı ılık suyla yıkamayı tercih edin.

Dermatoloji uzmanları kış aylarında havanın fazla kuru olması nedeniyle daha fazla özen göstermek gerektiğini söylüyor.

Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı ılık suyla yıkamayı tercih edin. 

Kış aylarında hava fazla kuru olduğu için saçlara daha fazla özen göstermek gerekmekte. 

Dermatoloji Uzmanı Dr.Ata Nejat Ertek ''Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırmayın. Yüksek sıcaklık, fön çekmek ve aşırı sıcak maşalarla saçı şekillendirmek zararlıdır. Saçınızı çok gergin bağlayan ağır toka ve taçlar kullanmayın. Bu şekilde kullandığınız toka ve taçlar saçlarınızın köklerinden çekilmesine ve kopmasına neden olur.''dedi. 

Dr.Ata Nejat Ertek,''Saçınızda sedef, egzama gibi özel bir hastalığınız varsa ya da dökülme gibi bir problem yaşıyorsanız dermatoloğunuzun önereceği kükürt ve katran içeren; mantar ve bakterilere karşı koruyucu özelliği olan ilaçlı şampuanları kullanın.''diye ifade etti. 

Saç için destek ilaçlar 

Dr.Ata Nejat Ertek,''Saç dökülmeniz yoğunsa saçınızı beslemek için dermatoloji uzmanınızın önerdiği biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B, D vitaminlerini içeren destek ilaçları kullanın. Saç için doğru vitaminler de önemlidir.A vitamini eksikliği, saçları kırılganlaşır ve kepek oluşumunu arttırır. B1 veya B6 vitaminleri eksikliği, saç dökülmesine sebebiyet verir. C vitamini saç köklerini uyarır ve saç uzamasını ve saç tellerindeki pigment üretimini düzene sokar. B12 vitamini, saç köklerini besler.'' dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.