1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BARAJ TAŞTI: 4 ÖLÜ!
BARAJ TAŞTI: 4 ÖLÜ!

BARAJ TAŞTI: 4 ÖLÜ!

Baraj taştı: 4 ölü

A+A-

Kazakistan Acil Durumlar Yönetimi'nden yapılan açıklamaya göre, barajın bulunduğu bölgede havaların ısınması dolayısıyla eriyen kar suları, su seviyesini aniden yükseltti. Baraj kapaklarının açılmasına rağmen su taşkını önlenemedi.

Su seviyesi aşırı yükselen barajın taşması sonucu 100 ev su altında kalırken, taşkında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı açıklandı. Taşkın nedeniyle tahliye edilen 400 kişi başka bölgelere yerleştirildi. Bölgede zarara yol açan taşkın nedeniyle, çok sayıda büyükbaş ve kümes hayvanı da telef oldu.

Bu arada baraj gövdesinde çatlak meydana geldiği belirtilirken, yetkililer, ölümlere su taşkının neden olduğunu kaydetti.

Kazakistan Başbakanı Serik Ahmedov da yaptığı açıklamada, taşkından etkilenenler için gerekenin yapılacağını söyledi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Hükümet tarafından Acil Durumlar Bakanlığı uhdesinde oluşturulan kriz masasının, felaket bölgesinde gerekli önlemlerin alınması ve su taşkının nedenlerini soruşturmak amacıyla olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Karaganda kentine bağlı Kokpekti köyünde yer alan barajın, Sovyetler Birliği döneminde inşa edildiği ve 1951 yılında devreye girdiğine dikkat çekildi. Kazakistan'da Sovyetler Birliği zamanında inşa edilen barajların ekonomik ömrünün sona erdiği ve son yıllarda sürekli arıza vermeye başladığı ifade ediliyor.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.