1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARAKA’DAN MAHKEMELER ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI
BARAKA’DAN MAHKEMELER ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

BARAKA’DAN MAHKEMELER ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Baraka Kültür Merkezi, Lefkoşa Mahkemesi önünde basın açıklaması yaparak “Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Davaları” süreci ve Savcılığın tutumuyla ilgili görüşlerini paylaştı

A+A-

“BU DAVA NEYİN DAVASIDIR?”

Baraka Kültür Merkezi, Lefkoşa Mahkemesi önünde basın açıklaması yaparak  “Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Davaları” süreci ve Savcılığın tutumuyla ilgili görüşlerini paylaştı; "Bu dava neyin davasıdır" yazılı pankart açtı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nin davayı 22 Kasım'a ertelendiği belirtildi.

Baraka’dan yapılan açıklamaya göre, 19 Temmuz 2011 tarihinde KTHY önünde meydana gelen olayların ardından yargılanmaya başlayan aktivistlerin duruşması öncesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Bu dava siyasi bir davadır, bu dava düşüncelere karşı yapılan bir davadır. Ve bu dava bugüne kadar sürdürdüğümüz bağımsızlık mücadelesinin bir parçasıdır. Bizler bu davanın geri çekilmesini değil, en erken bir zamanda sonuçlanmasını istiyoruz” denildi.

Baraka aktivisti Firuzan Nalbantoğlu tarafından okunan açıklamada, 19 Temmuz 2011 tarihinde KTHY önündeki olaylara atıfta bulunularak şunlar ifade edildi:

“Orada, en demokratik hakkımız olan barışçıl bir şekilde eylem yapma hakkımızı kullanmamıza rağmen polis tarafından şiddete uğradık; yumruklandık, tekmelendik. Bugün ise burada yargılanan biziz! Zeytinyağı gibi üste çıkmak isteyen egemenlere göre polisi görevinden men ve darp etmekten dolayı yargılanmaktayız.” 

Nalbantoğlu açıklamasında, “egemenlerin gözünde yargılanıyor olsalar dahi” kendilerinin mücadeleye devam ettiklerin ve edeceklerini vurguladı.

Öte yandan, 6 eylemci aleyhine açılan "polisi darp" ve "görevinden men" davaları 22 Kasım tarihine ertelendi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.