1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARBAROS GEMİSİ AKAMA’DA İDDİASI
BARBAROS GEMİSİ AKAMA’DA İDDİASI

BARBAROS GEMİSİ AKAMA’DA İDDİASI

Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin, Kıbrıs’ın batısında;

A+A-

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin, Kıbrıs’ın batısında ve Akama yarımadasının karşı tarafında bulunduğu iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi, “Barbaros Akama’da” başlıklı haberinde, geminin “Rum kesiminin uyarılarından ve Amerikalıların müdahaleleriyle 11 Şubat anlaşmasından önce elde edilen uzlaşılardan etkilenmediğinin görüldüğünü” ileri sürdü.

Öte yandan gazete, geminin, Kıbrıs’ın deniz bölgesinde gerçekleştirmekte olduğu sismik araştırmaların ötesinde, Türk tarafınca, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” egemenlik haklarına karşı çıkılması için kullanılmakta olduğunu da öne sürdü.

Gazete iç sayfalardan “Barbaros Kendi Havasında… Türk Araştırma Gemisi Akama’nın Yakınlarında Bulunmaya Devam Ediyor” başlıklarıyla yayımladığı haberinde ise, Ankara’nın, hükümetleri ve şirketleri, bunun ihtilaflı (tartışmalı) bir alan olduğu ve kendi araştırmalarına devam edeceği konusunda bilgilendirmeye özen gösterdiğini kaydetti.

Ankara tarafından yapılan bu bilgilendirmenin, üçüncü tarafların bölgedeki planlamalarını etkilemek için yapıldığını ileri süren gazete, Ankara’nın aynı zamanda, gerçekleştireceği yeni faaliyetleriyle ilgili zemini hazırlamak için de acele etmekte olduğunu öne sürdü.

Haberinde, kısaca bu faaliyetlerin ne olabileceğini de yazan gazete, öncelikle Barbaros’un, araştırmalar yapmak için bölgeyi bağlamış olduğu dönem içerisinde, bölgeden intikal etmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Bölgenin 27 Ocak tarihinden 13 Mayıs tarihine kadar bağlanmış olduğunu anımsatan gazete, yayımlanan NAVTEX’teki koordinatların, Kıbrıs sahillerinin batısında, Akama yarımadasının yakınında ve tek yanlı olarak ilan edilen Rum MEB’i içerisinde bulunan Baf’ın batısındaki bölgeyi kapsamakta olduğunu öne sürdü.

Bu araştırmaların, Türklerin Eylül ayından bugüne kadar gerçekleştirmekte olduğu araştırmaların devamını teşkil ettiğini ileri süren gazete, Türk savaş gemilerinin varlığının ise sürekli değil, fakat Rum kesimi ve üçüncü taraflara mesajlar yollamak için yeterli olduğunu yazdı.

Bir sonra gerçekleşmesi beklenen faaliyetin ise, geminin, Ankara’nın itiraz etmekte olduğu, Rum MEB’indeki 4, 5 ve 6’ıncı parsellerde bulunmak olacağını iddia eden gazete, Türklerin Kıbrıs’ın deniz bölgesindeki faaliyetlerinin, Rum Yönetiminin yapmakta olduğu araştırmalarda kaydedilen ilerlemenin yanı sıra, enerji alanındaki gelişmelere uygun şekilde gerçekleşeceğini iddialarına ekledi.

Gazete, Türklerin hedefinin, enerji alanında oldubittiler yaratmak olduğunun görüldüğünü de ileri sürdü.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.