1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARBAROS ŞANSAL'IN İADESİ KKTC'Yİ KARIŞTIRDI
BARBAROS ŞANSAL'IN İADESİ KKTC'Yİ KARIŞTIRDI

BARBAROS ŞANSAL'IN İADESİ KKTC'Yİ KARIŞTIRDI

Barbaros Şansal'ın iadesi KKTC'yi karıştırdı

A+A-

Tutuklanan modacı Barbaros Şansal'ın Türkiye'ye iadesi KKTC'yi karıştırdı. KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, hükümeti yasa dışı iş yapmakla suçladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, modacı Barbaros Şansal'ın, KKTC'den eski bir karara dayanarak sınır dışı edildiğine dair iddiaların gerçek olmadığını belirtti.

1-20170104153310.jpg

KKTC Hükümeti'ni suçlayan Mehmet Ali Talat, Twitter'daki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Hükümet yasal olmayan davranışa kılıf yaratmaktadır" ifadelerini kullandı. Bir takipçisine de yanıt veren Talat, "Hükümet yasanın dışına çıktı. O ceza çekildi bitti" diye yazdı.

2-698.jpg

KKTC'Lİ AYDINLAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Barbaros Şansal'ın KKTC'den sınır dışı edilmesinin ardından tutuklanması ülkede aydınların tepkisine neden oldu. Change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatan aydınlar, "Barbaros Şansal’a yapılanlar insanlığaKuzey Kıbrıs’ta yatırımları olan, bir moda okulunun açılması için yoğun uğraş içerisinde olan tasarımcı Barbaros Şansal, bir provokasyon sonucu Kıbrıs’tan sınırdışı edilmiş,Türkiye’deki uluslararası bir havalimanında kışkırtılmış bir kalabalık tarafından feci şekilde dövülmüş ve gözaltına alınmıştır. Bu çirkin planın kuzey Kıbrıs ayağında ülkemizde görev yapan bir grup gazeteci nefret söylemleri ile hedef göstererek, aynı Türkiye’deki meslektaşları gibi yalanlarla kamuoyunu kışkırtmış ve bu da yetmemiş Polis Genel Müdürlüğü’ne Şansal’ın sınırdışı edilmesi için dilekçe yazmışlardır" ifadelerini kullandı.

"Bu provokasyonda gazeteciler Sefa Karahasan, Haluk Doğandor, Kartal Harman ve Nazmi Pınar başrolü üstlenmişlerdir. Bu planın bir parçası olarak da KKTC Hükümeti, Barbaros Şansal’ı sınırdışı ederek ünlü tasarımcının linç edilmesine hizmet etmiştir" denilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

Barbaros Şansal gönderildiği İstanbul’da, daha uçaktan çıkar çıkmaz saldırıya uğramış, ardından gözaltına alınmıştır. Şansal’ın tutuklanmak üzere bugün mahkemeye çıkması bekleniyor. Türkiye’de devletin her türlü muhalif veya farklı görüşe karşı gittikçe artan baskıları artık kitlesel, örgütlü ve her yere sirayet eden bir hal almıştır. Türkiye’nin bu hızla büyüyen hastalığına Kıbrıs’ta katılanların olduğu görmek, buna hükümetin ortak olması büyük bir utanç vesilesidir. Unutmayalım ki bu tip şiddet eylemlerine verilen en küçük katkı bile bizi bugün Türkiye’nin içine girdiği şiddet sarmalının içine çekecektir. Biz bu hataya ortak olmak istemiyoruz ve Türkiye’nin de bu şiddet ortamından hızla çıkmasını ümit ediyoruz. Bizim katkımız Türkiye’de temel insan haklarının, ifade özgürlüğünün ve demokrasinin bir an önce yerleşmesi için olmalıdır.

Tüm bu hususlar ışığında, biz aşağıda imzası bulunanlar:

1. Barbaros Şansal’ın linç edilmesine imkân veren bu sınırdışı kararını alan KKTC Hükümeti’ni şiddetle kınarız;

2. Tüm aydınlara, siyasi partilere, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, tüm sivil toplum örgütlerine, bu tür provokasyonları tertip eden gazetecileri artık muhatap almamaları çağrısında bulunuyoruz. Bu gazetecilere mülakat vermek, muhatap almak demek bu provokasyonlara onay vermektir;

3. Kuzey Kıbrıs’ta, Türkiye ve yerel iktidarın onayıyla farklı görüşten KTÖS gibi sivil toplum örgütü, siyasi parti ve kişilere yönelik linç girişimleri düşünenleri uyarıyoruz: elimizdeki tüm siyasi ve örgütsel imkânlarla sonuna kadar direneceğiz.

4. Barbaros Şansal’ın sınırdışı edilmesi halkımızın anlına çalınmış kara bir lekedir. Sınırdışının ardından Şansal’ın linç edilmesi ise insanlık adına utanç verici bir eylemdir. İnsanlık onuru ve hakikat yalanı, işkenceyi, kışkırtmaları yenecek. Gerçek bugün değilse yarın egemen olacak.

NE OLMUŞTU?

Modacı Barbaros Şansal, yılbaşı gecesi sosyal medya hesabından paylaştığı bir video sonrası hedef tahtasına konulmuştu. Türkiye'ye hakaret ettiği öne sürülen Şansal, KKTC'den sınır dışı edilmiş, getirildiği Atatürk Havalimanı'nın apronunda bir grubun saldırısına uğramıştı. Barbaros Şansal, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Cumhuriyet

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.