1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARİKATTA ENSELENDİLER
BARİKATTA ENSELENDİLER

BARİKATTA ENSELENDİLER

5 yıl süreyle KKTC’de saklandığı ortaya çıktı

A+A-

İngiltere Sağlık Servisleri’ni (NHS) bir milyon Sterlin dolandırmakla suçlanan Deborah Hancox (44) ile John Leigh (53) adlı İngiliz çiftin, 2008 yılından 2013 yılının sonuna kadar Kuzey Kıbrıs’ta yaşadıkları ortaya çıktı.

leigh-hancox-6457224.jpg

Haklarında 2008 yılından bu yana Avrupa tutuklama emri bulunan İngiliz çiftin, Kuzey Kıbrıs’ta sahte kimlikle yaşadıkları ve KKTC polisinin, İngiltere ile ‘suçluların iadesi’ anlaşması olmadığı için olayın üzerine gidemediği bildirildi.

Herhangi bir sorun yaşamamak için yıllarca güneye geçmeyen İngiliz çiftin, 30 Aralık günü sahte kimlik ile sınır kapısına gittiği ve burada Rum polisince tutuklandığı haber verildi.

Rum polisi, Avrupa tutuklama emri çerçevesinde İngiliz çifti karakola götürüp, sorguladıktan sonra ilgili makamlara teslim etti.

Manchester’e gönderildiler

Tutuklandıkları gün, Larnaka Havaalanı’ndan Manchester’e gönderilen Deborah Hancox ve John Leigh’in, 2014’e karakolda girdikleri bildirildi. İngiliz Basın Sözcüsü yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ın “kaçmak isteyen suçlular için’ ideal bir yer olduğunu söyledi. 

Avrupa tutuklama emrinin ve suçluların iadesinini konusunda Kıbrıs’ın Kuzey bölümüyle bir anlaşmanın olmadığına dikkat çeken basın sözcüsü, İngiliz çiftin de bu düşünceden hareketle kuzeye kaçmış olabileceğini söyledi.

Sözcü; zimmetlerine bir milyon sterlin geçirmekle suçlanan İngiliz çiftin, Kıbrıs’ın Kuzey kesimine kaçmasının kolay olduğunu da ileri sürdü.

Sahte isim kullandılar

Kuzey Kıbrıs’ta bulundukları süre içinde krallar gibi yaşayan İngiliz çiftin, isim değiştirmek suretiyle gerçek kimliklerini gizledikleri ortaya çıktı.

İddiaya göre; John Leigh adını  ‘Cauad Kandum Musin’ olarak, Deborah Hancox da  ‘Harison Musih’ olarak değiştirdi. Ancak sahte kimlik, yılbaşı alış-verişi için Rum sınır kapısına gittiklerinde ortaya çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.