1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ ÇAĞRISI
BARIŞ ÇAĞRISI

BARIŞ ÇAĞRISI

Bu yanlışı düzeltmenin vaktinin geldiğine olan inanç...

A+A-

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle çatışma içerisinde olan tüm kesimlere barış çağrısında bulundu.

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu yayımladığı mesajda Suriye, Irak, Filistin, Afganistan, Yemen, Somali ve Libya’da süren çatışmalara işaret ederek, çocuk ve kadınların çatışmaların başlıca mağdurları olduğunu vurguladı.

Davulcu, “Savaşın ne olduğunu en iyi bilen toplumlardan biri de Kıbrıslı Türk toplumudur. Bu nedenle hem kendi ülkemizde, hem de tüm dünyada hemen şimdi koşulsuz barış çağrısı yapıyoruz. Sorunların silahla ve savaşla değil dostane yöntemlerle, konuşup uzlaşarak çözülmesinin insana yakışan bir yaklaşım biçimi olduğunu tüm insanlığa hatırlatmak isteriz” dedi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 21 Eylül’ün Dünya Barış Günü olarak kutlanması kararı alınmasına rağmen "ülkede" Dünya Barış Günü’nün 1 Eylül’de kutlandığına işaret eden Davulcu, “Eski Sovyetler Birliği’nden kalma bir gelenekle sadece bizim ülkemizde Dünya Barış Günü 1 Eylül’de kutlanılıyor. Bu yanlışı düzeltmenin vaktinin geldiğine olan inancımızı belirmek isteriz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.