1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN OLDUĞU BU DÖNEMDE HİÇ HOŞ DEĞİL...
BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN OLDUĞU BU DÖNEMDE HİÇ HOŞ DEĞİL...

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN OLDUĞU BU DÖNEMDE HİÇ HOŞ DEĞİL...

Rumlar tarafından sorunlar yaratılıyor, böyle devam ederlerse bizde...

A+A-

ERENKÖY MÜCAHİTLERİ CEMİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞRIDA BULUNDU:

“RUM YÖNETİMİ İLE YAPILAN PROTOKOLE SAHİP ÇIKILSIN”

“GEÇİŞLERDEKİ SORUNLAR DEVAM EDERSE BİZ DE YEŞİLIRMAK KAPISI’NDAKİ GEÇİŞLERİ ENGELLEYECEĞİZ”

Erenköy Mücahitleri Cemiyeti, Erenköy’e, Yeşilırmak-Pirgo Sınır Kapısı’ndan karadan gidişlerde, Rumlar tarafından sorunlar yaratıldığına ve iki taraf arasında imzalanan protokole uygun davranılmadığını belirterek, Dışişleri Bakanlığı’na protokole sahip çıkması konusunda çağrıda bulundu.

Erenköy Mücahitleri Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço, Erenköy’e karadan geçişlerde yaşanan sorunlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Hamitköy’de bulunan cemiyet lokalinde yer alan basın toplantısında cemiyet yetkilileri de hazır bulundu.

Cemiyet başkanı Kutlay Keço, Erenköy’e geçişlerde Rum ile Türk tarafları arasında protokol imzalandığını ve Yeşilırmak-Pirgo Kapısı’ndan, Erenköy’e geçiş için salı, cuma ve cumartesi olmak üzere 3 gün kararlaştırıldığını, fakat Rum tarafının geçişler için hafta içi izin vermediğini kaydetti.

Keço, önceden yapılan müracaatlara rağmen izinlerin verilmemesini eleştirerek, Dışişleri Bakanlığı’nın konuya hemen el atmasını ve protokole sahip çıkmasını talep ettiklerini söyledi.

“BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN OLDUĞU BİR DÖNEMDE BU DAVRANIŞ HOŞ DEĞİL”

Aksi halde cemiyet olarak kendilerinin de geçişlerle ilgili tedbir alacaklarını ve Yeşilırmak Kapısı’nda geçişlere engelleyeceklerini belirten Keço, barış görüşmeleri yapıldığı bir dönemde Rum tarafından gördükleri bu davranışları pek hoş görmediklerini ve endişe ile karşıladıklarını vurguladı.

Keço, Türk tarafının tüm geçişlere zorluk çıkarmadan izin verdiğini, kuzeyde ayinlerin yapıldığını fakat Rum tarafının, öğrencilerin Erenköy ziyaretlerine bile zorluk çıkardığını kaydetti ve bunu eleştirdi.

ERENKÖY KONUSUNDAKİ ANLAŞMA

Yeşilırmak Kapısı’nın açılma çalışmalarının yapıldığı dönemde, zamanın Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, KKTC toprağı olan, ancak KKTC ile kara bağlantısı olmayan Erenköy'e gitmek isteyenler için de haftada 3 gün olmak üzere geçiş yapılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Anlaşma uyarınca, Yeşilırmak Kapısı’ndan Erenköy'e yiyecek, su ve askeri olmayan diğer erzak yine BM Barış Gücü eşliğinde gönderilebilecekti. Ambulanslar acil durumlarda Erenköy'e giriş çıkış yapabilecek, aynı şekilde Kıbrıs Türk itfaiyesi de acil durumlarda Erenköy'e geçebilecekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.