1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ HAREKATININ BAŞLADIĞI YER...
BARIŞ HAREKATININ BAŞLADIĞI YER...

BARIŞ HAREKATININ BAŞLADIĞI YER...

Dev holding aldı lüks otel yapacak...

A+A-

40 yıl önce 20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs Barış Harekatı’nı başlattığı Yavuz Çıkarma Plajı’nı Altınbaş Holding 49 yıllığına kiraladı.

BÜYÜK HAREKATIN TARİHİ KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALTINBAŞ Holding, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en gözde plajını aldı. Girne’deki Yavuz Çıkarma Plajı olarak da bilinen Escape Plajı’nı iki hafta önce alan Altınbaş Holding, burada adanın en lüks otelini yapmaya hazırlanıyor. Vakıflar İdaresi’ne ait 20 dönüm araziyi 49 yıllığına yap-işlet modeliyle alan Altınbaş Holding, burada gelecek yıl 100 milyon dolarlık yatırımla otel inşaatına başlamayı planlıyor.

Kıbrıs’ta mücevharatın yanı sıra bankacılıkta Creditwest, enerjide ise Alpet akaryakıt istasyonlarıyla yatırımları bulunan grup, bu satın alma ile turizm işine de girmiş oldu. Girne’de şehir merkezine 5 kilometre mesafede yer alan ve Yavuz Çıkarma Plajı olarak bilinen Escape Plajı’nı iki hafta önce aldıklarını Ekonomist dergisine açıklayan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, burada adanın en lüks otelini yapacaklarını söyledi. Kıbrıs’ın en büyük özel sektör yatırımcılarından biri olduklarını ifade eden Vakkas Altınbaş, şu an Girne’nin en kalabalık beachlerinden biri olan bu plajı, en iyi şekilde turistlerin hizmetine sokacaklarını aktardı.  


Escape yani Yavuz Çıkarma Plajı, Kıbrıslı Türkler ve Türkiye için çok önemli bir lokasyon. 40 yıl önce 20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Barış Harekatı’nı bu plajdan başlatmıştı. Adaya ilk adımı Yavuz Çıkarma Plajı’ndan atan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekatta ilk şehidini verdiği yer.

09.jpg

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.