1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ HAREKATI’NIN İKİNCİ AŞAMASI…
BARIŞ HAREKATI’NIN İKİNCİ AŞAMASI…

BARIŞ HAREKATI’NIN İKİNCİ AŞAMASI…

Gazimağusa ve Serdarlı’nın 40. kurtuluş yıldönümleri 14 Ağustos Perşembe, Lefke’nin kurtuluşu ise 16 Ağustos cumartesi günü

A+A-

 

GAZİMAĞUSA, SERDARLI VE LEFKE’NİN KURTULUŞU KUTLANACAK

MURATAĞA-SANDALLAR VE ATLILAR ŞEHİTLERİ ANILACAK

Mutlu Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında kurtarılan Gazimağusa, Serdarlı ve Lefke’de kutlama törenleri yapılacak. Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri de törenlerle anılacak.

Gazimağusa ve Serdarlı’nın 40. kurtuluş yıldönümleri 14 Ağustos Perşembe, Lefke’nin kurtuluşu ise 16 Ağustos cumartesi günü düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri ise, 14 Ağustos Perşembe günü düzenlenecek törenlerle anılacak.

GAZİMAĞUSA’DA İKİ TÖREN DÜZENLENECEK

Gazimağusa’nın 40. kurtuluş yıldönümü iki ayrı törenle kutlanacak. İlk tören Zafer Anıtı’nda, ikinci tören ise Polat Paşa Bulvarı’nda yer alacak.

Zafer Anıtı’ndaki tören saat 17.30’da başlayacak. Tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören ise saat 18.00’de, Kaymakam, komutan ve belediye başkanının, askeri birlikler ile halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak.

Tören, İstiklal Marşının okunması eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in konuşması, öğrencilerin şiirlerini okuması ve Gazimağusa 4. Alay Komutanlığından bir subayın konuşmasının ardından yapılacak tören geçişi ile tamamlanacak.

SERDARLI’DAKİ TÖREN

Serdarlı’nın 40. kurtuluş yıldönümü töreni de 14 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Atatürk Büstü önünde yapılacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması ile başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın konuşması, şiirlerin okunması ve tören geçişi ile tamamlanacak.

Tören sonrası Serdarlı Belediyesi halk dansları ekibi gösteri sunacak, izaz ikramda bulunulacak.

LEFKE’NİN KURTULUŞ TÖRENİ CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

Lefke’nin kurtuluş ile şehitleri anma töreni ise 16 Ağustos cumartesi yapılacak.

Şehitleri Anma Töreni saat 08.30’da Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde yer alacak. Tören, protokol sırasına göre çelenk koyma, saygı duruşu, ihtiram atışı, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından şehitler için dua okunmasıyla tamamlanacak.

Kurtuluş törenleri ise saat 17.00’de Kaymakamlık önünden yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Asıl tören kortejin ardından saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı önünde yer alacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören programında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da törene katılacağı ve bir konuşma yapacağı yer alıyor.   

Tören, folklor gösterileri, şiir dinletileri ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın konuşmasının ardından resmi geçit töreniyle tamamlanacak.

Törenin ardından saat 20.00’de Lefke Türk Spor Kulübü Fotoğraf Sergisi açılışı yapılacak. Açılış festival alanında yer alacak.

MURATAĞA-SANDALLAR VE ATLILAR ŞEHİTLERİNİN ANILMASI

Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitleri de 14 Ağustos Perşembe günü düzenlenecek törenlerle anılacak. Şehitler Köyünde, şehitler için saat 15.30’da Muratağa Camiinde mevlit okutulacak.

İlk tören Muratağa-Sandallar Şehitliğinde saat 17.00’de başlayacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından, Muratağa, Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın konuşması, şiir okunması ve din görevlilerinin şehitler için dua okumasıyla tören tamamlanacak. Ardından şehitlik ziyaret edilecek.

Atlılar Şehitliğindeki tören ise saat 18.00’de yer alacak. Tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve saygı atışı ile İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak.

14 Ağustos 1974’te Haspolat bölgesinde şehit düşenler de, Mahmut Haspolat Şehitler Abidesi’nde Perşembe günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle anılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.