1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ KARŞITI ODAKLARIN NEFRET SÖYLEMLERİYLE ORTAYA ÇIKMASI
BARIŞ KARŞITI ODAKLARIN NEFRET SÖYLEMLERİYLE ORTAYA ÇIKMASI

BARIŞ KARŞITI ODAKLARIN NEFRET SÖYLEMLERİYLE ORTAYA ÇIKMASI

“Çözüme odaklanmış bir müzakere yaşanırken barış karşıtı odakların nefret söylemleriyle ortaya çıkması rastlantı değildir”

A+A-

İNATÇI: “ÇÖZÜME ODAKLANMIŞ BİR MÜZAKERE SÜRECİ YAŞANIRKEN BARIŞ KARŞITI ODAKLARIN NEFRET SÖYLEMLERİYLE ORTAYA ÇIKMASI RASTLANTI DEĞİLDİR”

Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği Başkanı Ümit İnatçı, Kıbrıslı Türklerin özgürlük iradesinin sınandığını bir dönemden geçildiğini savunarak, “Çözüme odaklanmış bir müzakere yaşanırken barış karşıtı odakların nefret söylemleriyle ortaya çıkması rastlantı değildir” dedi.

İnatçı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Murat Kanatlı’nın vicdani ret gerekçesiyle cezalandırılmasını değerlendirdi.

Ümit İnatçı, “Yaşadığımız ateşkes ortamında işgal güçlerinin bizlere özgür olmadığımızı hatırlatacağı otoriter tepkilere ihtiyacı vardır. İşte bu yüzdendir ki ‘vicdani ret’ hakkını kullanarak, askerlik mesleğinin düşman yaratma sistemine teslim olmak istemeyen Murat Kanatlı’nın cezalandırılması bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır” dedi. İnatçı açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Sözüm ona düşmanlar tarafından değil, özgürlüğümüzü kısıtlayan militer rejim tarafından kuşatılmış bir toplum olduğumuzu idrak ederek, verilecek barış ve özgürlük mücadelesinde sesimizi yükseltmeliyiz.

Bizler bu ülkenin sanatçı ve yazarları olarak her zaman olduğu gibi totaliter ve despotik baskıların karşısında yer alırken, barış ve özgürlük mücadelesi veren her aydının da yanında olduk.

Murat Kanatlı özelinde ve ilerici tüm güçlerin genelinde üzerimizde denemeye çalıştıkları çağ dışı otoriter yaptırımları reddeder, tüm demokratik güçleri direnmeye çağırırız.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.