1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAK...
BARIŞ VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAK...

BARIŞ VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAK...

BARIŞ VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAK...

A+A-

BAŞBAKAN ÖMER KALYONCU: “BARIŞ VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAK, SONRAKİ KUŞAKLARA DA DÜŞMANLIĞI DEĞİL DOSTLUĞU AŞILAMAK EN ÖNCELİKLİ HEDEF OLMALIDIR”

Başbakan Ömer Kalyoncu, 30 Ağustos zaferi ile temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin öncelikli hedefinin; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi adalet ve eşitlik ilkesinden şaşmadan, barış ve beraberlik içinde yaşamak ve sonraki kuşaklara düşmanlığı değil, dostluğu aşılamak olması gerektiğini vurguladı.

Kalyoncu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi açısından anlamlı bir dönemeç sayılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından da kutlandığını kaydetti.

30 Ağustos 1922’de, Türkiye halkının bağımsızlık savaşının başarıyla sonuçlandığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de bu zaferle atıldığını ifade eden Kalyoncu, bu önemli gelişme sonucunda ülkenin işgalden kurtarıldığını ve Atatürk’ün güçlü iradesi ve kararlılığıyla hızlı bir çağdaşlaşma sürecine girildiğini belirtti.

Başbakan Kalyoncu, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye’nin, Avrupalı değerlere sahip modern bir devlet olarak yapılanması kolayca elde edilmediğini, birbirini izleyen bir dizi mücadeleyle kazanıldığını biliyor ve bunu bugün bir kez daha hatırlıyoruz.

Çünkü, çağdaş ve demokratik bir devlet yapısı içinde yaşanan bugünün şartlarına ulaşmak için geçmişteki zorlukları hatırlamak, geleceğe de daha güvenle bakılmasına yardımcı olacaktır.

Geçmişte edinilen tecrübeler ve bugünün şartları gözetilerek ileriye yönelik atılacak adımlarda, Atatürk’ün de işaret ettiği gibi adalet ve eşitlik ilkesinden şaşmadan, barış ve beraberlik içinde yaşamak ve sonraki kuşaklara da düşmanlığı değil dostluğu aşılamak en öncelikli hedef olmalıdır.

Türkiye halkının dünü, bugünü ve yarını açısından birçok anlam içeren bu günü kutluyor, ülkemizde ve bölgemizde barışın, demokrasinin, kardeşliğin egemen olmasını diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.