1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK ANITI” YIKILDI!
“BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK ANITI” YIKILDI!

“BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK ANITI” YIKILDI!

Lefkoşa’da yapımı 1983 yılında tamamlanan Barış ve Özgürlük Anıtı yıkıldı.

A+A-

ozgurluk-aniti-001.jpgLefkoşa’da yapımı 1983 yılında tamamlanan Barış ve Özgürlük Anıtı yıkıldı. Yıkım nedeniyle anıt güvenlik kordonuna alındı.

Bedrettin Demirel Caddesi, Şht. Gazeteci Abdi İpekçi Caddesi ve Şht. Ecvet Yusuf Caddeleri’nin kesişme noktasında yer alan anıtın demirlerin korozyon olması nedeniyle yıkıldığı açıklandı.

LTB Park, Bahçeler Trafik ve Aydınlatma Şubesi tarafından yapılan açıklamada, anıtın geçmiş yıllarda 3 kez dışarıdan izolasyon yapılarak ve sıvaları tamir edilerek iyileştirildiği kaydedildi.

Anıtın, son tamiratının 6 yıl önce 2010 yılında yapıldığı belirtildi, demirlerinde meydana gelen korozyondan dolayı uzun süreden beridir havuzuna su konulmadığı da kaydedildi.

“İvedi olarak tedbirler alınacak”

Yapılan açıklamada, “Lefkoşa Türk Belediyesi olarak yapımının üzerinden 33 yıl geçmiş olan anıtın hem yol hem de yurttaşlarımızın güvenliği için ivedi olarak geçici tedbirler ve temizlik çalışmalarını yapılacaktır.

Ayrıca, belediyemiz kalıcı tedbirler ve günümüzün şartlarına uygun olarak tüm gereken adımların atılması için proje mükellefleri ile temasa geçmiş bulunmaktadır. Bu konuda da LTB olarak proje mükellefleri ile istişare ve işbirliği içerisinde tamir, düzenleme, yenileme çalışmaları günümüz ihtiyaç koşulları göz önünde bulundurularak ve gerekmesi halinde ilgili paydaşların da görüş ve önerileri alınarak yapılacaktır” denildi.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.