1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI GAZİMAĞUSA’DA DA TÖRENLERLE KUTLANDI
BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI GAZİMAĞUSA’DA DA TÖRENLERLE KUTLANDI

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI GAZİMAĞUSA’DA DA TÖRENLERLE KUTLANDI

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Gazimağusa’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

A+A-

20 Temmuz  Barış ve Özgürlük Bayramı Gazimağusa’da  düzenlenen törenlerle kutlandı.

Zafer Anıtı’nda saat 17.30’da yer alan ilk törende, protokol sırasına göre, Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Merkez Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Sefer Akkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade  Kurmay Albay Behçet Öznacar, Belediye Başkanı Oktay Kayalp, DAÜ,  İTÜ KKTC Yerleşkeleri, Siyasi parti yetkilileri ile  dernek, vakıf, okul kurum kuruluş temsilcileri tarafından anıta çelenk konuldu.

Zafer Anıtı’ndaki tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlandı.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki ikinci tören ise saat 18.00’de Kaymakam, Komutan ve Belediye Başkanı’nın tören birliklerini denetlemeleri ve halkın bayramını kutlamalarıyla başladı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden törende  4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Bülent Eryürek konuşma yaptı.

Tören Canbulat Özgürlük Ortaokulu öğrencilerinden Meryem Kaçar’ın “20 Temmuz 1974” isimli şiiri okuması, aynı okul öğretmenlerinden Emine Oğuz’un konuşması ve tören geçişiyle sona erdi.

ERYÜREK

Piyade Üsteğmen Bülent  Eryürek yaptığı konuşmada, yiğitlik destanı yazan Kıbrıs Türkü’nün kurtuluş bayramının 20 Temmuz olduğunu belirtti.

Eryürek, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün 1878’den 1974’e kadar çileli ve çetin bir yoldan geçtiğini belirten Eryürek, Barış Harekatı ile Anavatan Türkiye ile  1878’de başlayan ayrılığa son verildiğini söyledi.

20 Temmuz’da Kıbrıs Türkü’nün aydınlığı yakaladığını söyleyen Eryürek, bu günün Kıbrıs Türk varlığının  bütün dünyaya ilan edildiği gün olduğunu kaydetti.

OĞUZ

Canbulat Özgürlük Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Oğuz da,  20 Temmuz 1974’ün Kıbrıs Türk tarihinde dönüm noktası, kurtuluş ve varoluş destanı olduğunu vurguladı.

Oğuz, mücadele yıllarında Kıbrıs Türk halkının ecdadına yaraşır bir şekilde direnerek özgürlüğünü yere düşürmediğini belirtti.

Barış Harekatı ile Kıbrıs Türk halkının  özgürce yaşayabileceği topraklara kavuştuğunu ve KKTC’yi ilan ettiğini söyleyen Oğuz, kurulan devletle bir çok alanda önemli mesafeler kat edildiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.