1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI İSKELE’DE COŞKU İLE KUTLANDI
BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI İSKELE’DE COŞKU İLE KUTLANDI

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI İSKELE’DE COŞKU İLE KUTLANDI

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 41. Yıldönümü İskele’de coşkuyla kutlandı;

A+A-

 

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İskele’de iki tören düzenlendi. İlk tören Atatürk Anıtı’nda yer aldı. Saat 10.00’da başlayan tören, protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile tamamlandı.

İkinci tören ise Ecevit Meydanı’nda yapıldı. Tören, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Eğitim Merkez Komutan Vekili Piyade Binbaşı Ahmet Kırcan ve KTBK Komutanlığı’ndan Hava Savunma Merkez Komutanı Binbaşı Saim Tabak’ın halkın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlaması ile başladı.

Tören birlikleri ve halkın bayramının kutlanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Üsteğmen Ali Özüak yaptı.

Mutlu Barış Harekâtı’nı anlatan Özüak, Rumların Enosis hayaliyle adada katliamlar yaptığını, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı ile de Türklerin zulümlerden kurtulduğunu ve1983'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurarak adada özgürce yaşadığını ifade etti.

İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Oğuz Ali Kuşçuoğlu, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Kader Cilasın ve Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Cesun Kay isimli öğrenciler de günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu.

Törende, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteriler sundu.

İskele Ecevit Meydanı’ndaki tören, resmi geçidin ardından İskele Belediyesi Gazinosu’ndaki bayram kutlaması ve izaz ikram ile son buldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.