1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BARIŞA KATKI DENİZLERDEKİ KAYNAKLARDAN YARARLANMAKTAN DAHA ÖNEMLİ”
“BARIŞA KATKI DENİZLERDEKİ KAYNAKLARDAN YARARLANMAKTAN DAHA ÖNEMLİ”

“BARIŞA KATKI DENİZLERDEKİ KAYNAKLARDAN YARARLANMAKTAN DAHA ÖNEMLİ”

“BARIŞA KATKI DENİZLERDEKİ KAYNAKLARDAN YARARLANMAKTAN DAHA ÖNEMLİ”

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran, Kıbrıs’ta barışa katkı yapmanın denizlerdeki kaynaklardan yaralanmaktan daha önemli olduğunu belirtti.

 

Durduran, parti basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Kıbrıs’a son ziyaretini değerlendirdi.

Deniz hukukundaki düzenlemelere değinen Durduran, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Eide’ye uluslararası deniz hukukunu incelemesini öğütlemesini eleştirdi ve Yunanistan’ın hukuka saygılı olmasını istedi.

“EIDE GERÇEKLERİ DİLE GETİRMİŞTİR ONU ELEŞTİRMEK BÜYÜK HATADIR”

Alpay Durduran “Barışa katkı yapmak denizlerdeki kaynaklardan yaralanmaktan daha önemlidir. Herkesin buna katkı yapmasını bekleriz.Eide gerçekleri dile getirmiştir onu eleştirmek büyük hatadır” ifadelerine yer verdi.

YKP’nin tarafları aralarındaki sorunları Kıbrıs’a karıştırıp yeni sorunlar yüklemekten kaçınmaya çağırdığını aktaran Durduran, müzakerelerin başlaması için destek belirtenleri, görüşmelerin kaldığı yeri tanımlayan Downer belgesini kabul ettiklerini var saymak gerektiğini de ifade etti ve cumhurbaşkanı adaylarını konuyla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

Durduran, müzakereler konusunda “kuru kuruya ‘kaldığı yerden başlamasını destekleriz’ denmesinin yetmediğini” de kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.