1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'BARIŞ'A SÜRDÜLER
'BARIŞ'A SÜRDÜLER

'BARIŞ'A SÜRDÜLER

'BARIŞ'A SÜRDÜLER

A+A-

Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) düzenlediği Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 8’inci, Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci yarışı olan “Kıbrıs Rallisi” dün gerçekleşti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda ve Alpet sponsorluğunda sırasıyla Larnaka, Lefkoşa ve Trodos’ta koşulan yarışta, KKTC’den de 5 yarışmacı yer aldı.

25-27 Eylül tarihleri arasında 3 gün sürecek ve 16 etaptan oluşacak yarış bugün sona erecek, ekipler toplam 664,18 kilometrelik bir mesafe kat edecek.

Dünyanın tek bölünmüş başkenti dün birleşti

Ralli severlerin merakla beklediği iki bölgeli ve iki toplumlu şekilde koşulan “Kıbrıs Rallisi”nin 8. Etabı olan Lefkoşa ayağı dün yapıldı.

Ralliciler, dünyanın tek bölünmüş başkentinin ikinci kez birleştiği ve Lefkoşa’nın merkezinde yer alan Özel Etap’ta 6 kilometrelik parkurda mücadele etti.

Taksim Sahası, Yiğitler Burcu ve Çetinkaya Burcu arasında güneyden kuzeye geçişlerin sağlandığı bu nokta rallinin en heyecanlı bölümü oldu. Ralli geçen sene olduğu gibi bu sene de binlerce kişi tarafından seyredildi.

Yarışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da seyretti.

Kıbrıs Otomobil Derneği çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliğinde Lefkoşa’nın Kuzey ve Güney belediyelerinin ev sahipliğinde koşulan rallinin seyirci özel etabı, dün gerçekleşti.

5 ekibimiz yarışıyor

Bugün saat 18.30’da Larnaka’da sona erecek olan rallide kayıt yaptıran 6 ekibimizden 5’i start aldı.

Önceki gün açılış töreninde aracında mekanik bir arıza yaşayan Mehmet Kamiloğlu – Murat Aşık ikilisinin start alamadığı rallide Ömer Yıldız – Mehmet Kasımoğlu ikilisi 5 kapı numarası ile, Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi 35 kapı numarası ile, Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi 47 kapı numarası ile Sadık Bilgimer – Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi ise 105 kapı numarası ile yarıştı.

Derviş Dizliklioğlu-Ali Kiremitcioğlu ise Süper Ralli hakkını kullanarak bugün yarışa devam edecek.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.