1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BARIŞI İÇSELLEŞTİRMEK, HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ”
“BARIŞI İÇSELLEŞTİRMEK, HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ”

“BARIŞI İÇSELLEŞTİRMEK, HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber,

A+A-

 

SİBER: “BARIŞI İÇSELLEŞTİRMEK, HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ”

“İKİ HALK ARASINDA GÜVEN KÖPRÜLERİ OLUŞTURULMASI ÖNEMLİ…BUNUN İÇİN İKİ HALKIN BİR BİRİNE SAYGI GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, barışı içselleştirmenin her şeyden daha önemi olduğunu belirterek, barışın içselleşmemesi durumunda çözümün kalıcı olamayacağını dile getirdi.

Siber, KKTC’nin 32. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamıdna adada bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti. Türkiye’den gelen heyete Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nden bir grup eşlik etti.

URAN

Cumhuriyet Meclisi’nde  gerçekleştirilen kabulde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran, dernekleriyle ilgili bilgiler verdi  ve kuruluş yıldönümünde KKTC’de olmaktan onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Kıbrıs’a adil ve kalıcı bir çözümle  barış gelmesini desteklediklerini kaydeden Uran, Türkiye’den gelen suyun da barış suyu olmasını ve adanın tamamına huzur ve barış getirmesini temenni etti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, konuklarının savaşın ne demek olduğunu bilen, savaşın acılarını çekmiş insanlar olduğuna işaret ederek, Kıbrıslı  Türkler’in her zaman barışı, insanların kardeşliğini savunmuş bir yapıda olduklarını belirtti.

İnsanların bir birini anladığı, sevdiği, bir birinin varlığına ve haklarına saygı gösterdiği, barış içinde bir dünya istediklerini dile getiren Siber, “Ülkemizde de çok uzun yıllar varlık mücadelesi, şehitler verdik, gazilerimiz var” dedi.

Siber, bütün arzularının devam eden görüşmelerin adil, yaşayabilir, iki bölgeli, iki toplumlu, kimsenin kimseye düşmanlık beslemeyeceği bir çözüme kavuşması olduğunu ifade etti.

Kendi kimlikleriyle artık dünyanın bir parçası olmak istediklerini kaydeden Siber, izolasyon, ambargo sözcüklerinin artık kendilerinden uzak olmasını istediklerini söyledi. Siber, bu yöndeki kararlılıkları ve çözüm çabaları devam ederken, daha iyiye, refaha ve insanların daha mutlu olacağı ortamlara ulaşmak  için çalıştıklarını belirtti.

Kıbrıs Türk ve Rum halkları arasında güven köprüleri oluşmasının önemine işaret ederek, bunun için iki halkın birbirine, varlığına ve kurumlarına saygı göstermesi gerektiğini belirten Siber, barışın içselleşmemesi halinde, referandumda kabul edilse bile olası çözümün yaşayabilir olamayacağını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.