1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “...BARIŞIN GARANTİSİ”
“...BARIŞIN GARANTİSİ”

“...BARIŞIN GARANTİSİ”

Paha biçilemez...

A+A-

Rum kesiminin BM’deki Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Nikos Emiliyu, BM’nin barış misyonlarının, bütün dünyadaki uluslararası barışın ve güvenliğin muhafaza edilmesine katkısının, paha biçilemez olduğunu söyledi.

Fileleftheros’un haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin “BM’nin Barışı Koruma Operasyonları, Yeni Yaklaşımlar” konusunda dün düzenlediği açık oturumda konuşan Emiliyu, Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün kuruluşunun 50’nci yıldönümüne değindi.

Kıbrıs’taki BM Barış Gücünün (UNFICYP) kuruluşunun 50’nci yıldönümü dolayısıyla, BM, BM üye devletleri ve özellikle de bütün bu yıllar boyunca UNFICYP’e asker katkısında bulunmuş olan devletlere derin bir takdir ve şükran ifade etme fırsatını yakaladıklarını ifade eden Emiliyu, Güney Kıbrıs’ın kendi tecrübesinden yola çıkarak; uluslararası barış ve güvenliğin muhafaza edilmesinin, BM’nin barışı koruma operasyonları olmadan tehlikeye gireceğini teyit edebileceğini belirtti.

Emiliyu, barışın muhafaza edilmesinin birçok aşamadan geçtiğini ve bunun şu an, her zaman olduğundan çok daha fazla boyuta sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.