1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘BARİYER KONULMAMASI ÖLÜME DAVETİYE'
‘BARİYER KONULMAMASI ÖLÜME DAVETİYE'

‘BARİYER KONULMAMASI ÖLÜME DAVETİYE'

TKÖD Başkanı Mehmet Avcı, söz konusu yollar üzerinde bariyer konulmamasının, ölümlere davetiye çıkardığını ifade ederek, gerekli sürat denetimlerinin ve devriyelerin yapılmadığını vurguladı

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta üst üste yaşanan ölümlü trafik kazaları,  yol güvenliği konusunu yeniden gündeme taşıdı… Özellikle Lefkoşa-Mağusa ile Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde ayni veya benzer noktalarda meydana gelen ölümlü trafik kazaları,  trafikte güvenliğin artması gerektiğini gözleri önüne seriyor

Ülkede ardı ardına yaşanan ölümlü trafik kazaları, yol güvenliğini sorgulatır hale getirdi.
Anayollardaki asfaltın eski oluşu, bununla birlikte birçok yolda orta refüjde beton bariyerlerin bulunmaması,  ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor.

Kazaların benzer veya ayni noktada meydana gelmesi ise trafikte güvenliğin artması gerektiğini gözleri önüne seriyor.
Özellikle Lefkoşa-Mağusa ve Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde kısa sürelerle yaşanan ölümlü trafik kazaları, birçok ailenin evine ateş düşürüyor.

rafik Kazalarını Önleme Derneği(TKÖD) Başkanı Mehmet Avcı, ülkedeki yol güvenliğinin artmasının şart olduğunu kaydetti.

Özellikle Lefkoşa-Haspolat arasındaki yolun eski olduğunu belirten Avcı, belirtilen yolda banketlerin asfalt olmadığını, iki yol arasında da kat farkı bulunduğunu söyledi.

Avcı, Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun bir yıl önce belirtilen yol üzerine bariyer konulmasına yönelik karar alındığını hatırlatarak, çalışmaların tamamlandığını ve yarım kaldığını ifade etti.

“Bariyer konulmaması, ölümlere katkıdır” şeklinde konuşan Avcı, söz konusu bölgede benzer kazaların geçtiğimiz aylarda yine yaşandığını ancak ders alınmadığını kaydederek, bu durumun “çok büyük bir ayıp” olduğunu da vurguladı.

“Kamera koymakla, altyapı düzelmez”

Avcı, güvenlik açısından ülkedeki yolların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Lefkoşa-Haspolat yolu üzerine point to point kameraların yerleştirilmesinin doğru bir karar olduğunu söyleyen Avcı, “kamera koymakla altyapı düzelmez. Yol güvenliğini sağlayıcı adımlar atılmalı” dedi.

 “Yıllardır asfalt dökülerek, kurdele kesildi”

Avcı, yetkililerin yıllardır sadece asfalt dökerek, kurdele kestiğini savundu.
“Ercan Havalimanı ve Hamitköy arasında yol çalışması yapıldı. Ancak sadece Ercan-Haspolat arasındaki yol asfaltlandı, new jersey korkulukları konuldu. Hamitköy-Haspolat arasındaki yol için ise hiçbir şey yapılmadı” diye konuşan Avcı, yetkilileri anlamanın mümkün olmadığını ifade etti.

“Sürat denetimleri ve devriyeler yeterli değil”

Avcı, yol güvenliğinin ihmal edildiğine dikkat çekerek, tehlike yaratan yollarla ilgili neden düzenleme yapılmadığını sordu.

Bu konuda herhangi bir adım atılmamasının kazalara davetiye çıkardığını da dile getiren Avcı, yaşananlardan yetkilileri sorumlu tuttu.

Avcı, viraj ve sürat yapılmaya müsait orta refüjlere bariyer konulmasının şart olduğunu ifade ederek, sürat denetimlerinin gerekli yapılmadığını, devriyelerin yeterli olmadığını vurguladı.
Avcı,Lefkoşa-Girne anayolu için de acil olarak düzenleme yapılmasını istedi.

Beş ayda ikinci ölüm

Lefkoşa-Mağusa anayolu üzerinde Haspolat yakınlarında beş ay arayla ikinci ölümlü trafik kazası yaşandı.

Her iki kazanın karşı şeride geçerek, yaşanması söz konusu yolda orta refüj içerisinde bariyer bulunmamasını yeniden gündeme taşıdı.

Kazalar sonucunda biri bir buçuk aylık olmak üzere iki kişi yaşamını yitirdi.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.