1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BARKA’NIN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR!
BARKA’NIN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR!

BARKA’NIN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR!

Gazimağusa’da, 4.5 metre yükseklikten beton zemine düşerek ağır yaralanan, Barka James Medugu olayıyla ilgili 2’si kadın, 8 şüpheli genç tutuklandı.

A+A-

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa polisi, önceki gece, kaldığı apartmanın ikinci katındaki dairenin yatak odası penceresinden, henüz tespit edilemeyen bir sebeple, 4.5 metre yükseklikten beton zemine düşerek ağır yaralanan Barka James Medugu olayını detaylı bir şekilde araştırıyor.

Polis, düşme sonucu kafatasından yara alıp Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında tutulan gencin bilincinin kapalı olup, hayati tehlikesinin olduğuna işaret etti ve olay sırasında evde bulunan 2’si kadın 8 şüpheli genci tutuklayarak mahkemeye çıkarttı.

Üniversite öğrencisi olan Dominic Duada Yakubu, Aaqıb Muhammad Yakubu, Yakubu Saidu Turaki, Collins Muthiova, Daniel God Agolla, Curtis Haavi, Halima Fatih Samuel Chen ve Shirley Kısıa isimli gençler aleyhine, mahkemeden 3’er gün tutukluluk emri temin eden polis, konu ikametgahta ise sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 1 gram,  Dominic Duada Yakubu’nun üzerinde ise yarım gram ağırlığında maddeyi ele geçirdiğini dile getirdi.

Tahkikat yeni başladı

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili olguları aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Müfettiş Muavini Ertan Demir’i yeminli şahadete çağırdı.

Müfettiş Muavini Ertan Demir, Gazimağusa’da, 7 Mayıs 2015’te, saat 22.10’da, Esmerim Sokak’taki Ayşem Apartmanı’nın 7 numaralı dairesinde ikamet eden üniversite öğrencisi Barka James Medugu’nun, henüz tespit edilemeyen bir sebeple, 4.5 metre yükseklikten beton zemine düşerek kafatasından ağır yaralandığını söyledi.

Ertan Demir, olay esnasında konu ikametgahta bulunan ve şüpheli gördükleri 8 kişiyi tespit edip, derdest emri gereği tutukladıklarını belirterek, müştekinin bilinci kapalı olup hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.

Meseleyi çok yönlü olarak soruşturduğunu anlatan müfettiş muavini, henüz yeni başladığı soruşturmasını tamamlayabilmek ve alınması gereken ifadeleri alabilmek, incelemesi gereken kamera kayıtlarını inceleyebilmek için mahkemeden süre talep etti.

Kendisi atlamış

Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak’ın bir sorusu üzerine ise tanık müfettiş, müştekinin, konu ikametgahın penceresinden kendisinin atladığı yönünde temin ettiği ifadelere değindi.

Tanık müfettiş muavini, şüpheli olarak tutuklanan zanlıların, çok alkollü olan müştekinin, Dominic Duada Yakubu, Aaqıb Muhammad Yakubu ve Yakubu Saidu Turaki’nin odada bulunduğu bir sırada, pencereden kendisinin atladığı yönünde beyanları olduğuna vurgu yaptı ve meseleyi araştırmak için mahkemeden zanlılar aleyhine 3’er günlük tutukluluk emri talep etti.

Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak ise benzeri olayların artış gösterdiğine vurgu yaparak, tahkikatın selameti için polise fırsat tanınmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, tahkikatın selameti için tutukluluk talebine itiraz etmeyen zanlıların, 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.