1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAROLAR BİRLİĞİ, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
BAROLAR BİRLİĞİ, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

BAROLAR BİRLİĞİ, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Barolar Birliği, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret etti.

A+A-

“DOKTORLAR ÖDEMEZKEN, AVUKATLARIN YÜZDE 16 KDV ÖDEMESİ RAHATSIZLIK YARATIYOR”

YORGANCIOĞLU: “SORUN SİSTEMİN GENELİNDE…”

Barolar Birliği, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret etti.

Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, avukatların sadece mesleki sorunları için değil, bağımsız hukuk devleti yaratabilmek için de çaba harcadıklarını anlattı.

Son dönemlerde ekonomik sorunlar nedeniyle farklı alanlarda problemler yaşadıklarını, bunlardan birinin de “mazbata mağdurları” olarak adlandırılan bir süreç yarattığını belirten Ünverdi, çıkarılan yasaların uygulama aşamasına gelince bekletilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Ünverdi, hazırlanan yasaların her türlü iyileştirmeye müsait olduğunu, bazı noktalarda sürecin kilitlendiğini, hazırlanan yasaların uygulanmasıyla çözüme kavuşacağını umduklarını kaydetti.

Basın ve kamuoyunda bazı avukatları zan altında bırakacak söylemlerden rahatsız olduklarını da dile getiren Ünverdi, mesleki sıkıntılarını dile getirdi.

Ünverdi, doktorlar hiç KDV ödemezken avukatların yüzde 16 KDV ödemesinin rahatsızlık verici olduğunu da kaydetti.

Ünverdi, 23 Mayıs’ta Marsilya’da düzenlenecek Dünya Avukatlar Futbol Şampiyonası’na gidebilmek için 15 bin Euroluk kaynağa ihtiyaçları olduğunu da dile getirerek Başbakan’dan destek istedi.

SORUN SİSTEMİN GENELİNDE…

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, mesleki dayanışma içerisindeki grupların varlığından ve gerçekleştirdikleri aktivitelerden memnuniyet duyduklarını belirterek, yetkililerle görüşerek şampiyonaya katılımı sağlamak için neler yapılabileceğine bakacağını söyledi.

Her mesleğin farklı sorunları olduğunu, esasında sistemin genelinde sorunlar olduğunun bilinciyle çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Yorgancıoğlu, ülkenin yaşadığı sorunlara çözümler üretmek için paydaşların hep birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Yorgancıoğlu, yasaların hazırlanmasıyla sorunların çözümlenemeyeceğini, uygulamanın esas olduğunu da kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.