1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BAŞARI İÇİN BİLİNÇLENME ŞART”
“BAŞARI İÇİN BİLİNÇLENME ŞART”

“BAŞARI İÇİN BİLİNÇLENME ŞART”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, insan yaşamının büyük kısmının çalışmakla geçtiğini

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “İŞ YERİNDE MUTLU VE GÜVENLİ HİSSEDEN İNSANLAR DAHA İYİ ÜRETİYOR”

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI GÜRPINAR: “YASALARI UYGULAMA BAKIMINDAN ÇOK GERİDEYİZ, İLGİLİ KESİMLER BİRLİKTE ÇALIŞIRSA, BAŞARI SAĞLANIR”

SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “İŞ SAĞLIĞI BİRİMİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ”

ÇALIŞMA DAİRESİ MÜDÜRÜ BAYHANLI: “BİLİNÇ OLUŞMAZSA, BAŞARI SAĞLANAMAZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, insan yaşamının büyük kısmının çalışmakla geçtiğini, iş yerinde kendini mutlu ve güvenli hisseden insanların daha iyi ürettiğini ve mutlu olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Dairesi Müdürlüğü, “4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” dolayısıyla bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde sempozyum düzenledi.

Sempozyuma, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bazı bürokratlar, sendika ve örgüt temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarını, sırasıyla, Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yaptığı sempozyum, üç oturumda gerçekleştirilecek.

Sempozyumda, iş sağlığı ve güvenliği, iş kazaları, meslek hastalıkları, emniyet, uygulamalar gibi konular irdelenecek; ayrıca meslek örgütleri, sendika temsilcileri ve akademisyenler de konuya ilişkin görüşlerini aktaracak.

BAYHANLI: “BAŞARI İÇİN BİLİNÇLENME ŞART”

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, iş sağlığı ve güvenliğinin, ekip işi, takım oyunu olduğunu söyleyerek, tüm tarafların birlikte hareket etmesi, katılımcı olmasıyla başarı sağlanabileceğini vurguladı. Bayhanlı, iş sağlığı ve güvenliğinin, temelde insan refah ve mutluluğunu amaçladığını belirtti.

Dünyada her yıl ortalama 2.2 milyon kişinin iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Bayhanlı, KKTC’de de her yıl ortalama 263 iş kazası yaşandığını, bunların altısının ölümle sonuçlandığını ifade etti.

“İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası”nın yürürlükte olduğunu anımsatan Bayhanlı, “Yasaya ne kadar uyuluyor. Biz daire olarak sorumluluktan kaçmıyoruz. Kadro yetersizliğine karşın yine de denetim yapıyoruz” dedi.

İşveren ve işçilerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçli olması gerektiğine işaret eden Bayhanlı, bilinçli olunmadığı takdirde başarı sağlanamayacağını kaydetti.

Bayhanlı, sempozyumdan çıkacak sonuçların, kendilerine ışık tutacağını belirtti.

GÜRPINAR: “İŞ GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ YERLEŞMEDİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da sempozyumda yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin, iş yerinde, sağlık ve güvenlik sağlamak için yapılan faaliyetleri anlattığını kaydetti.

Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, işçi ve örgütleri, işveren ve örgütleri ile devletin ahenkli bir şekilde çalışmasıyla istenilen noktaya gelmenin mümkün olabileceğini belirtti.

Devlete düşen görevin, gelişmeleri takip etme ve çağdaş yasaları getirerek uygulanmalarını denetlemek, farkındalık yaratma çalışmalarını organize etmek olduğuna değinen Gürpınar, ilgili tüm kesimler arasında birlik olursa başarıya ulaşılabileceğini söyledi.

Yasal altyapı bakımından, eksikliklere karşın tatmin edici bir noktada bulunulduğunu belirten Gürpınar, uygulama noktasında çok geride olunduğunu ifade etti.

Ciddi ve kapsamlı bir denetim programı ile iş güvenliği kültürünün yerleşmediğini söyleyen Güpınar, farkındalık sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.

Yılda 250-300 civarında iş kazası meydana geldiğini belirten Gürpınar, 6-10 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Gürpınar, bu rakamların düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

“Yaygın denetim programları yapmalı, iş sağlığını tüm işyerlerinde uygulanan bir prosedür haline getirmeliyiz” diyen Gürpınar, bu mücadelenin hep birlikte çalışarak başarıya ulaşabileceğini belirtti.

GÜLLE: “HEDEFİMİZ İŞ SAĞLIĞI BİRİMİ OLUŞTURMAK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, iş kazaları ve yaralanmalar ile meslek hastalıkları göz önünde bulundurulduğunda, iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin ortaya çıktığını söyledi.

Gülle, farkındalık yaratmanın, üzerinde çalışılması gereken bir konu olduğuna vurgu yaptı.

Çalışanların, çalışma koşullarının iyileştirilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Gülle, doğru bir vizyonla, işveren ve işçinin ortak amaç için birlikte çalışmasıyla sonuç alınabileceğini belirtti.

Temel Sağlık Hizmetleri altında İş Sağlığı Birimi oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Gülle, sempozyumda elde edilen verileri ileri götürerek, çalışma yapmak gerektiğini ifade etti.

YORGANCIOĞLU: “SEMPOZYUM BİR FIRSAT”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, yaşamın büyük kısmının çalışmakla geçtiğini, mutlu ve güvenli hisseden insanların daha iyi ürettiğini kaydetti.

“Eğer amacımız insanların mutlu olacağı koşulları yaratmaksa bugün büyük bir fırsattır” diyen Yorgancıoğlu, sempozyumda değerli fikirlerin ortaya konulacağına inandığını söyledi.

Yorgancıoğlu, ilgili tarafların bu görüşlerden yararlanıp, işbirliği yapacağına olan inancını da belirtti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.