1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAŞARIR: “(ERCAN HAVALİMANINDA) ÇALIŞANLARIN HAKLARI KORUNACAK”
BAŞARIR: “(ERCAN HAVALİMANINDA) ÇALIŞANLARIN HAKLARI KORUNACAK”

BAŞARIR: “(ERCAN HAVALİMANINDA) ÇALIŞANLARIN HAKLARI KORUNACAK”

ULAŞTIRMA BAKANI BAŞARIR, KTAMS’I KABUL ETTİ

A+A-

KAPTAN, ERCAN HAVALİMANI’NIN YENİDEN KIBRIS TÜRK HALKINA DEVREDİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATMASINI DA İSTEDİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakan İsmail Başarır, Taşyapı Şirketi’nde kiralanan Ercan Havalimanı’nda çalışanların haklarının korunacağı sözünü verdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığından verilen bilgiye göre, Bakan İsmail Başarır, Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve beraberindeki heyetini kabulde yaptığı konuşmada, Ercan Havalimanı dosyasının incelenmekte olduğunu belirtti.

Başarır, “Ercan’ı incelemeye aldık. Taksiciler de huzursuz. Taşyapı Şirketi Ercan’ı 25 yıllığına aldı. Çalışanların hakları korunacak. Ancak hukuk geçerliliğini koruyor.  Ercan’ın işletme hakkı ile ilgili yapılan sözleşme hiçe sayılamaz” dedi.

Geçmiş hükümetin Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesinden elde edilen 100 milyon Euro’yu harcadığını söyleyen Başarır, kendilerine söz konusu meblağın petrol alımı ile 13’üncü maaşa harcandığının söylendiğini kaydetti.

TRAFİKLE TÜM BİRİMLER BAKANLIK ÇATISI ALTINA ALINIYOR

Trafik kazalarında 6 ayda 22 can verildiğine dikkat çeken Başarır, çok başlılığı ortadan kaldırmak adına, trafikle ilgili tüm birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı çatısı altında toplanmasını içeren yasal düzenlemenin çarşamba ya da bir sonraki bakanlar kurulundan geçirileceğini söyledi.

Hükümetin toplumun yararına işler yaptığına inandıklarını kaydeden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Başarır vatandaşlara seçime giderken siyasi partilerin seçim bildirgesini iyi incelemeleri çağrısında bulundu.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Bakanlar Kurulu’nun kararlarının toplumun üzerinde yeşil filizler açılmasına neden olduğunu söyledi.

Kaptan, Bakan Başarır’dan, Ercan Havalimanı’nın yeniden Kıbrıs Türk halkına devredilmesi konusunda çalışma başlatmasını da istedi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.