1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN DA SÖZ VERİNCE BRT'YE ELEKTRİK GELDİ
BAŞBAKAN DA SÖZ VERİNCE BRT'YE ELEKTRİK GELDİ

BAŞBAKAN DA SÖZ VERİNCE BRT'YE ELEKTRİK GELDİ

Başbakan söz verdi;

A+A-

 

KURUMUN BU YILKİ KULLANIMDAN OLUŞAN 1 MİLYON TL’LİK BORCU ÖDENMEYİNCE DÜN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

JENERATÖRLERİN ARIZALANMASIYLA BUGÜN YAYINLAR BİR SÜRELİĞİNE DURDU

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) yayınları bugün bir süreliğine durdu. BRTK’nın bu yılki kullanımdan kaynaklanan 1 milyon TL tutarındaki elektrik borcunun ödenmemesi üzerine dün elektriği kesilmiş, kurum jeneratörlerle çalışmayı sürdürmüştü. Jeneratörlerin arızalanmasıyla bugün BRTK’nın yayınları kısa bir süreliğine durdu.

BRTK Müdürü Mete Tümerkan, sorunların aşılması için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile görüşmelerin sürdüğünü, elektriğin bugün yeniden verilmeye başlandığını belirtti.

Kurumun geriye dönük ciddi bir borcu olduğunu, yeniden yapılandırılarak düzenli şekilde ödendiğini söyleyen Tümerkan, bu yılki kullanımdan kaynaklanan sıkıntının da aşılacağını ifade etti.

Tümerkan, yayınların kısa süreliğine durmasının nedeninin, hava sıcaklığından jeneratörlerin olumsuz etkilenmesi olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer de, Başbakanın, kurumun elektrik borcunun ödeneceği güvencesini vermesi üzerine, elektriğin yeniden bağlandığını açıkladı. Cesurer, BRTK’nın borcunun, bu yıla ait olduğunu söyledi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.