1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ‘BAŞBAKAN ERDOĞAN’I SUÇLA, HÜKÜMETİ DEVİR, TARİHE GEÇ‘
‘BAŞBAKAN ERDOĞAN’I SUÇLA, HÜKÜMETİ DEVİR, TARİHE GEÇ‘

‘BAŞBAKAN ERDOĞAN’I SUÇLA, HÜKÜMETİ DEVİR, TARİHE GEÇ‘

17 Aralık operasyonunda savcıların komplosu şüphelilere yaptıkları baskıyla bir kez daha ortaya çıktı.

A+A-

Savcıların Zerrab’ın adamlarına “Rüşveti Erdoğan için aldık’ deyin sizi serbest bırakalım” dedikleri, tutuklanan bir bakan oğluna da “Erdoğan’ı suçla hükümeti devir tarihe geç” baskısı yaptıkları belirlendi.

SEÇİM AYARLI OPERASYON SAVCILARINDAN ERDOĞAN’A KOMPLO

Seçim ayarlı operasyonu yürüten savcıların, işadamı Reza Zerrab’ın yanında çalışan maaşlı iki kişiye “Rüşveti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için aldık deyin, sizi tutuklamayalım” diye baskı yaptıkları iddia edildi. Savcıların baskısı altında bu teklifi kabul etmeyen iki şüphelinin “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandığı belirtildi. Benzer şekilde savcıların sorguladıkları bir bakan oğluna da “İfadende Başbakan ‘Erdoğan istedi’ de, hükümeti devir tarihe geç”baskısı yaptıkları öğrenildi.

Savcılardan yalan ifade baskısı

17 Aralık operasyonunda yapılan hukuksuzluklara bir yenisi daha eklendi. Aralarında işadamı Reza Zerrab, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in yer aldığı 94 kişi gözaltına alınmıştı. Sorgu işlemlerinin ardından 24 kişiye çeşitli suçlamalar yöneltilerek tutuklanmıştı. Savcılık sorgusu sırasında şüphelilere iki ve beş dakikalık savunma süresi tanınarak dosyanın apar topar ilgili mahkemeye sevk edildiği ortaya çıkmıştı.

Reddedince tutuklandılar

Yeni bir iddiaya göre ise savcılık sorgusu sırasında Reza Zerrab’ın yanında maaşlı olarak çalışan iki kişiye yalan ifade vermeleri için baskı yapıldı. Savcıların bu kişilere “Maaşlı çalışıyorsunuz. Sorumluluklarınız var. ‘Rüşveti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için aldık’ şeklinde ifade verin sizi özgür bırakalım” teklifinde bulundukları, bu teklifi kabul etmeyen iki şüphelinin hiçbir gerekçe gösterilmeden “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandığı belirtildi.

Reza Zerrab’a da Metris’te baskı

Geçtiğimiz günlerde de benzeri bir baskı iddiası Zerrab’ın avukatından gelmişti. Avukat cezaevinde müvekkiline “‘Ek ifade ver. Bu işleri hükümetin bilgisi dahilinde yaptım’ de. Seni serbest bıraktırıp evine gönderelim” teklifinde bulunulduğunu ileri sürmüştü. Yine diğer şüphelilere emniyetteki ifadeleri sırasında, “İmar değişikliklerini Başbakan’ın talimatı doğrultusunda yaptık deyin. Sizi bırakalım” teklifinde bulunulduğu da gündeme gelmişti.

Star

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.