1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK MESAJ YAYIMLADI
BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK MESAJ YAYIMLADI

Başbakan İrsen Küçük, çocukların en büyük zenginlik, geleceğin güvencesi ve en değerli varlıklar olduğuna işaret ederek, “Onlar, bir milletin ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Onlara yapılan yatırım geleceğe yapılmaktadır dedi.

A+A-

“ÇOCUKLARIMIZIN ÇAĞDAŞ YAŞAMIN TÜM OLANAKLARINDAN YARARLANMALARI, DONANIMLI VE YETENEKLİ GENÇLER OLARAK YETİŞMELERİ ORTAK HEDEFİMİZDİR”

“ÇOCUKLARIN DUYDUĞU HEYECAN GELECEK İÇİN BİZE BÜYÜK UMUT VERİYOR”

Başbakan İrsen Küçük, çocukların en büyük zenginlik, geleceğin güvencesi ve en değerli varlıklar olduğuna işaret ederek, “Onlar, bir milletin ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Onlara yapılan yatırım geleceğe yapılmaktadır. Bu sebeple, çocuklarımızın çağdaş yaşamın tüm olanaklarından yararlanmaları, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir” dedi.

Başbakan İrsen Küçük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, çocukların en iyi biçimde yetişmesi, saygın bireyler olarak toplumdaki yerlerini alması için çalıştıklarını, onlara çağın gerektirdiği tüm imkanları sunmanın, sahip çıkmanın ve yarınlara umutla bakmalarını sağlamanın en öncelikli görevleri arasında olduğunu kaydetti. 

Başbakan Küçük, atasını her zaman rehber edinen Kıbrıs Türk halkının, KKTC’yi çağdaş koşullarda, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine taşımak üzere, toplumsal dönüşüm ve yenilenme yolunda reformları sürdürerek, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü tam manasıyla hayata geçirmek ve uygulamak kararlılığında olduğuna işaret etti.

“ÇOCUK BAYRAMI ANAVATANLA AYNI ZAMANDA BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANIYOR”

Atatürk’ün çocuklara armağanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın büyük coşku içinde Anavatanla aynı zamanda, ülkede de kutlandığını beliren Başbakan İrsen Küçük şöyle devam etti:

“Ulusal egemenlik yetkisinin Türk Ulusu’na devredilmesi nedeniyle Türk Ulusu’nun tarihinde önemli bir dönemeç olan 23 Nisan 1920, milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, top yekun verilen bir bağımsızlık  mücadelesi sonrasında,  bir milletin  haklarına sahip çıkarak  kendi kendine egemen olduğunu ortaya koyduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği bir gün olarak Türk Ulusu’nun tarihinde şanlı yerini almıştır.

Egemenliğin ulusta olduğuna inanan Ulu Önder Atatürk, bu inancını; "Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir" sözleriyle ifade ederek, milletine olan saygısını devlet yönetiminde millet iradesini en üstün güç olarak görmesiyle ortaya koymuş ve böylesi onurlu bir günü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Sahip olduğu engin vizyon, çağdaş düşünce yapısı ve ileri görüşlüğünün bir göstergesi olarak  “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir” diyen Atatürk; bu günü tüm çocuklara armağan ederek, dünyada bir ilki gerçekleştirmiş ve gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ifade etmiştir.” 

Kardeşlik duygusunun paylaşılması, dünyaya yayılması ve farklı kültürlerin ortak bir noktada buluşmasına, çocukların kaynaşmasına olanak sağlanmasına vesile olan çocuk bayramının heyecan ve coşkusunu Kıbrıs Türk çocuklarının benliklerinde hissettiklerine dikkat çeken Başbakan Küçük, çocukların duyduğu heyecanın gelecek için kendilerine büyük umut verdiğini söyledi.  

“ONLAR ÜLKEMİZİN GELECEĞİ, MİLLETİMİZİN UMUDUDURLAR”

Başbakan Küçük mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin son yıllardaki performansı, imkan ve kaynaklarımız, tecrübe ve birikimimiz, bunu başaracağımız yönündeki inancımı daha da kuvvetlendirmektedir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır. Onlar ülkemizin geleceği, milletimizin umududurlar. Onlara inanıyor, onlara güveniyoruz.

Bu anlamlı günde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet ve minnetle anar, bu günde varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar,  sevgiyle kucaklarım.”

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.