1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK, TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI HEYETİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK, TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK, TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan İrsen Küçük, TC Avrupa Birliği Bakanlığı heyetini kabul etti.

A+A-

KÜÇÜK HERŞEYE RAĞMEN AP’DE KKTC’YLE İLGİLİ GELİŞMELERİN GEÇMİŞTEN ÇOK DAHA İYİ DURUMA GELDİĞİNİ VURGULADI.

Başbakan İrsen Küçük, TC Avrupa Birliği Bakanlığı heyetini kabul etti. Başbakanlık’ta 16.30’da gerçekleşen kabulde AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Erhan Erçin de hazır bulundu

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, kabulde yaptığı konuşmada, AB Bakanlığıyla her zaman yoğun ilişkiler içerisinde olduklarını ifade ederek, tüm ilgililerin konuyla ilgili bilgi sahibi olması açısından bu tür karşılıklı temasların önemli olduğunu belirtti.

Sürekli olarak TC’nin yetkilileriyle temas halinde olduklarını ve son günlerde 2 TC Bakanını ağırladıklarını hatırlatan Küçük, özellikle Avrupa’daki gelişmelerin hız kazandığı dönemde karşılıklı değerlendirmelerde bulunulmasının normal ve gerekli olduğunu ifade etti.
Küçük, TC’nin, dünyada daha etkin duruma gelmesi, bulunduğu konumu ve ekonomik gelişimiyle, AB’de de, hem TC hem de KKTC lehine gelişmelere neden olduğunu kaydetti.  Avrupa Parlamentosuna sık sık heyetler gönderdiklerini anımsatan Küçük, bu ziyaretlerin sürekli olarak Rumlar tarafından engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Avrupa Parlamentosunda KKTC milletvekillerinin sadece gözlemci olarak değil bilfiil görev yapabilmeleri, konuşmacı olmaları ve oylamaya katılabilmesiyle ilgili taleplerde bulunduklarını anlatan Küçük, AP’da bekledikleri kararın çıkmadığını ve diğer yandan KKTC temsilcilerinin toplantılara Larnaka üzerinden gitmesi yönünde karar alındığını vurguladı.
Küçük, bu kararın gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekerek, bu kararı kesin ret olarak kabul etmemek gerektiğini ve bir dönem sonra gerçekleştirme için çalışılması gerektiğini belirtti.

Küçük, özellikle bir yıl sonra yapılacak genel seçimler öncesinde gerekli tedbirler alınarak AP’ye katılacak 2 temsilciyle ilgili yasal çalışmalar yapılacağını kaydederek, herşeye rağmen AP’de KKTC’yle ilgili gelişmelerin geçmişten çok daha iyi duruma geldiğini vurguladı.

Küçük, bu noktaya gelinmesinde TC’nin büyük etkisi olduğunu ve daha da olumlu gelişmelerin yaşanmasını beklediklerini söyledi.

ERDENİR

TC AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Burak Erdenir ise, Türkiye’nin AB süreciyle ilgili bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere KKTC’de bulunduklarını söyledi.

Erdenir, AB sürecinin özellikle de Güney Kıbrıs’ın 2004’de üye olmasının ardından zora girildiğini kaydederek, bu durumun hem Kıbrıs Sorununun çözümüne hem de Türkiye’nin AB üyeliğine olumsuz yansıdığını belirtti.
Yaşanan olumsuzlukları anlatıp herşeye rağmen Türkiye’de süreci devam ettirecek kararlı bir hükümet olduğunu ifade eden Erdenir, “Egemen Bağışın hep söylediği gibi, ne AB için Kıbrıs’tan ne de Kıbrıs için AB sürecinden vazgeçeriz” dedi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.