1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN KALYONCU’DAN 15 KASIM MESAJI
BAŞBAKAN KALYONCU’DAN 15 KASIM MESAJI

BAŞBAKAN KALYONCU’DAN 15 KASIM MESAJI

Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, çözüm çabalarının sürdüğünü; ayrıca ...

A+A-

 

KALYONCU: “KENDİ KENDİNİ YÖNETEN BİR İDARE ŞEKLİ VE HALKI HAK ETTİĞİ REFAH SEVİYESİNE KAVUŞTURMA İÇİN ÇALIŞMAKTAYIZ”

Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, çözüm çabalarının sürdüğünü; ayrıca ülkeyi kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapı, kendi kendini yöneten bir idare şekli ve halkı hak ettiği refah seviyesine kavuşturma için çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Kalyoncu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Kalyoncu mesajında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 32’nci yıldönümünde temelinde barışçı, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak adına çabaların sürdüğünü kaydetti.

Kalyoncu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk halkı, geçmişten günümüze maruz kaldığı tüm olumsuzluklara rağmen ada üzerindeki toplumsal haklarımızı elde etmek ve arzuladığı eşitlik temelinde barışçı, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak adına büyük çabalar vermiştir ve bu çabalarını bugün de sürdürmektedir. Bu çözüm arayışlarını sürdürmekteki en önemli gayemiz, çözümün sadece Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum halklarına değil bölgeye de istikrar ve barış getireceğine olan inancımızdır.

Geçmişte Ada’da barışı sağlamak için karşımıza çıkan fırsatlarda her seferinde iyimser ve yapıcı tavrımızı ortaya koyduk. Bunu tüm dünya kamuoyu çok iyi bilmektedir. Kıbrıs’ta elde edilecek kalıcı bir çözümün tüm paydaşların yararına olacağı ve bu ülkedeki zenginliklerden bu ülkede yaşayan herkesin eşit derecede hak sahibi olduğu düşüncesindeyim. En asli görevimiz, Kıbrıs sorununun çözülmesini sağlamak için elimizden gelen tüm imkanları kullanarak katkı koymak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmaktır.

Çözüm konusunda bugüne kadar sabır ve iyi niyetle görevini yerine getirmiş olan Kıbrıs Türk halkı, barışın ve istikrarın hakim olduğu bir geleceği herkesten fazla hak etmektedir.  Ülkemizi kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapı, kendi kendini yöneten bir idare şekli ve halkımızı hak ettiği refah seviyesine kavuşturmak için çalışmaktayız. Önümüzdeki dönemde de, başta ekonomik kalkınma olmak üzere her alanda ülkemizi daha ileriye taşımak adına çalışmalarımız sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın bu anlamlı gününü kutluyor, daha refah ve güzel bir geleceği hep birlikte karşılamayı diliyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.