1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN KÜÇÜK, “AMERİKA’NIN SESİ”NE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
BAŞBAKAN KÜÇÜK, “AMERİKA’NIN SESİ”NE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

BAŞBAKAN KÜÇÜK, “AMERİKA’NIN SESİ”NE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs müzakere sürecinin ekonomik sıkıntı nedeniyle geciktirilmemesi gerektiğini belirterek, yeni süreçten umutlu olduğunu söyledi.

A+A-

Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs müzakere sürecinin ekonomik sıkıntı nedeniyle geciktirilmemesi gerektiğini belirterek, yeni süreçten umutlu olduğunu söyledi.

Başbakan Küçük, Amerika’nın Sesi’ne konuk oldu ve müzakerelere yönelik soruları yanıtladı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Küçük, liderlerin görüşme tarihinin ve yöntemin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Güney Kıbrıs’taki ekonomik sıkıntı nedeniyle gecikme yaşandığını ifade eden Küçük, “Ekonomik sıkıntıları öne sürerek görüşmeleri uzatmamak gerekir. Sıkıntıların görüşmeleri etkilememesi için Güney Kıbrıs’ın gerekli tedbirleri alması gerekir” dedi.

Küçük, “Doğal Gaz kaynakları ekonominin kurtarıcısı olabilir mi?” sorusuna, “Doğal gazın ekonomiye katkısı olacaktır tabii ki… Ancak büyük yatırımlar ve zaman gerekir Güney Kıbrıs’ın acil ekonomik sıkıntılarına kısa vadede yanıt veremez” yanıtını verdi.

Başbakan Küçük, doğal gazın iki ortak toplum olarak müşterek olarak kullanılması gerektiğini de belirtti.

Türkiye’den su alımı konusuna da değinen Küçük, Kıbrıs’a gelecek olan 75 metreküp suyun hem kullanılabilir, hem de içilebilir olacağını söyledi. Suyla birlikte istikrarlı tarıma da kavuşacaklarını belirten Küçük, suyun ekonomiye sağlayacağı önemli katkıya dikkat çekti.

Başbakan Küçük, Kıbrıs’ın bütünleşmesi sağlanırsa Türkiye’den gelecek sudan Güney Kıbrıs halkının yararlanmasının da mümkün olabileceğini söyledi.

Küçük, bir soru üzerine, Türkiye’den kabloyla gelecek elektriğin piyasaya belli miktarda ucuzluk getireceğini belirterek, gerek sanayide gerekse turizmde enerjinin rolünün çok büyük olduğunu kaydetti.

Küçük “Su ve elektrik enerjisi projesiyle başlangıçta KKTC halkı, birleşme olması durumunda da bütün Kıbrıs halkının yararlanabileceği nimetler olacaktır” dedi.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.