1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “BAŞBAKAN KÜÇÜK, GEÇMİŞİ UNUTMAYI BİR GELENEK HALİNE GETİRDİ”
“BAŞBAKAN KÜÇÜK, GEÇMİŞİ UNUTMAYI BİR GELENEK HALİNE GETİRDİ”

“BAŞBAKAN KÜÇÜK, GEÇMİŞİ UNUTMAYI BİR GELENEK HALİNE GETİRDİ”

“BU OLAYLAR KURULTAY ÖNCESİNE DAYANIR”

A+A-

“YANLIŞ AKIL HOCALARI (VAR), KENDİSİNE DOĞRU YOLU DEĞİL, GERÇEĞİ DEĞİL, YANLIŞ, HATALI YOLU GÖSTEREN ŞU VEYA BU ÖFKEYLE HİSLERİNE HAKİM OLAMAYAN, YA DA EROĞLU FOBİSİ OLANLARIN YANLIŞ YÖNLENDİRMELERİ VAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük’ün hafıza ve hatırlamada yanlışlıklar yaptığını söyleyerek, Başbakan’ın geçmişi unutmayı bir gelenek haline getirdiğini söyledi.

İrsen Küçük’ün Ulusal Birlik Partisi (UBP)’den ayrı olarak girdiği seçimlerde, milletvekili seçilemediğini, 1984’te partiden ayrıldıktan sonra kurduğu TAP ile barajı geçemediğini, TKP, CTP ve YDP’nin birleşmesinden oluşan DMP çatısı altına girdiğinde de milletvekili olamadığını, UBP’ye alındıktan sonra meclise girebildiğini ve bakan olabildiğini hatırlattı.

Bugün bir kabulü sırasında kendisine sorulan soruları da yanıtlayan ve Küçük’ün kendisinin katıldığı kurultay ve sonralarını ya hatırlamadığını ya da kamuoyuna yanlış aktardığını söyleyen Eroğlu, Küçük’ün kendisinin UBP’nin 3 değerli insanıyla kurultaya girdiğini, ve kurultaylardan sonra partiden ihraç edildiklerini veya partide duramadıklarını aktardığını söyleyerek, Enver Emin’le 1996 yılında kurultaya girdiğini, fakat bir genel başkanın kendisine rakip çıktı diye birisine gücenmesi veya kırılmasının mümknü olamayacağını söyledi.

O zamanlarda, aralarında Kenan Atakol, Salih Coşar ve Erdal Onurhan’ın da bulunduğu 6 Lefkoşa milletvekilinin tümünün Enver Emin’e destek verdiğini hatırlatan Eroğlu, daha sonra Enver Emin’in UBP’den ayrıldığını fakat kendisiyle dostluğunu sürdürdüğünü, “Emin’e destek veren milletvekillerininse UBP’deki görevlerine devam ederek 1996’da kendisine hükümeti kurma görevi verildiğinde makam alarak, bakan ve meclis başkanı” görevlerine getirildiklerini söyledi.

“TARİHE YANLIŞ NOT DÜŞÜLMESİN”

Tüm bunları yanlış anlaşmalara mahal vermemek ve tarihe yanlış not düşülmesini engellemek için söylediğini belirten Eroğlu daha sonra Ertuğrul Hasipoğlu’yla yarışa girdiğini ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun Hasipoğlu’nu desteklediğini anlattı.

Hasipoğlu’nun kurultay sonrası partiden ayrılmadığını, Küçük’ün bunu da yanlış hatırladığını söyleyen Eroğlu, Tahsin Ertuğruloğlu’nun da bir sonraki hükümette (UBP-DP) yine Dışişleri Bakanı görevini sürdürdüğünü, Hasipoğlu’nun da Meclis Başkanlığı’nı devam ettirdiğini söyledi.

Grupta 6 kişinin Hasipoğlu’nun Meclis Başkanlığı yönünde oy verdiğini söyleyen Eroğlu, onları da dışlamayıp kucakladıklarını söyledi.

“HAFIZA YANLIŞLIĞI VAR...”

En son da Tahsin Ertuğruloğlu’yla kurultaya girdiğini belirten Eroğlu, Başbakan’ın, “Tahsin Ertuğruloğlu’nu kendisinin partiden attığını ve Küçük’ün Başbakan olduktan sonra Ertuğruloğlu’nu yine partiye aldığını” söylediğini anımsatarak, burada da bir hafıza yanlışlığı bulunduğunu kaydetti.

Ertuğruloğlu’nun kurultayı kaybetmesinin ardından milletvekilliğine devam ettiğini UBP’nin o dönemlerde muhalefette olduğunu belirterek, CTP iktidarının erken seçimle 1 yıl önceden devrilmesinden sonra Ertuğruloğlu’nun Lefkoşa Milletvekili Adayı olduğunu, Küçük’ün Ertuğruloğlu’nun ne zaman partiden atıldığını hatırlamadığını söyledi.

“ERTUĞRULOĞLU, KÜÇÜK’ÜN KENDİ İMZASIYLA PARTİDEN ATILDI”

Ertuğruloğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı seçimi için kendisinin aday gösterilmesi ve Ertuğruloğlu’nun da bu yönde imza vermesine rağmen, sırf Mehmet Ali Talat’ın seçimi kazanması için, bazı kişilerin dürtüsüyle Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirten Eroğlu, kendisinin Cumhurbaşkanı olması ardından İrsen Küçük’ün parti başkanı olduğunu ve İrsen Küçük’ün imzasıyla parti meclisinin kararının Meclis’e gönderildiğini ve burada kürsüden okunarak tüm dünyaya ilan edildiğini söyledi.

“YANLIŞ AKIL HOCALARI...EROĞLU FOBİSİ OLANLAR”

“Kıbrıs Türk halkının içinde bulunduğu, sosyal ve ekonomik sorunlar yanında bir erken seçimin kapıda olduğunun hatırlatılması ve tüm bunlara rağmen Başbakan’ın Cumhurbaşkanı’yla neden atışmakta ısrar ettiği” yönündeki soruyu da Eroğlu, “Bunu tabii Sayın Başbakan’a sormanız gerekir, daha fazla detaya girmek istemiyorum ama, elbette yanlış akıl hocaları (var), kendisine doğru yolu değil gerçeği değil, yanlış, hatalı yolu gösteren, şu veya bu öfkeyle hislerine hakim olamayan, ya da Eroğlu fobisi olanların yanlış yönlendirmeleri var diye düşünüyorum.” diyerek yanıtladı.

Küçük’ün 2012 yılının Haziran ayında kurultaya aday olacağını açıkladığını, bu olayların o tarihten çok önce başladığını kaydeden Eroğlu, gerek kabine içinden gerek dışından hatta şimdi İrsen Küçük’ün yanında olan birçok milletvekili ve bakanın kendisini ziyaret ettiğini ve İrsen Küçük’ü eleştirdiklerini fakat bunları kendisinin hiçbir zaman basınla paylaşmadığını söyledi.

Bir Başbakanın danışmanları olmasının normal olduğunu fakat danışmanlarının kendisi kadar gerçekleri görebilecek, her türlü kin, hırs ve öfkeden arınmış bir kişiliğe sahip olması gerektiğini ifade eden Eroğlu aksi halde işlerin bu tür noktalara geldiğini söyledi.

“NE RAKİP NE DÜŞMAN OLARAK GÖRÜYORUM”

“İrsen Bey’le kavga etme niyetim yok” diyen Eroğlu, İrsen Küçük’ü ne rakip ne de düşman olarak gördüğünü söyleyerek “bütün bu olayları yaratan kendisi ama ‘benim kimseyle sorunum yok’ diyor” şeklinde konuştu.

Kendisinin UBP’nin kurulma aşamasında 1976’da memur olduğunu ve Gazimağusa hastanesinde görev yaptığını hatırlatan Eroğlu Cemaat Meclisi kanunlarına göre, “kendi ilçesinden milletvekili olmak isteyen devlet memurları istifa ederler” maddesine uyarak istifasını Sağlık Bakanlığı’na yazılı sunduğunu ve Mağusa ilçe örgütünün kuruşunda ailesiyle birlikte gece-gündüz çalıştığını birçok kişinin partiye katılmasına ve kongrelerde görev almasını sağladığını söyledi.

“GERÇEKLER HALK TARAFINDAN BİLİNİYOR”

Gerçeklerin halk tarafından bilindiğini fakat nesillerin değiştiğini kaydeden Eroğlu, “Nesiller bazı şeyleri bilmiyor, birçok şeyi unutmuş olabilir bakın İrsen Bey bile birçok şeyi unutmuş, onun için bir kez daha bunları hatırlatma ihtiyacı duydum” dedi.

“BUNDAN SONRA CEVAP VERMEM TARTIŞMAM”

Eroğlu, bundan sonra hiçbir konuda İrsen Küçük’e cevap vermeyeceğini ve tartışmayacağını söyleyerek, “O işini yapsın biz işimizi yapalım neticede bir devlet yönetiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.