1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAŞBAKAN KÜÇÜK: “GENÇLERDE OBEZİTEYE EĞİLİM ÜRKÜTÜCÜ… GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"
BAŞBAKAN KÜÇÜK: “GENÇLERDE OBEZİTEYE EĞİLİM ÜRKÜTÜCÜ… GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"

BAŞBAKAN KÜÇÜK: “GENÇLERDE OBEZİTEYE EĞİLİM ÜRKÜTÜCÜ… GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"

BAŞBAKAN KÜÇÜK DİYETİSYENLER BİRLİĞİ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

A+A-

BAŞBAKAN: “GENÇLERDE OBEZİTEYE EĞİLİM ÜRKÜTÜCÜ… BU  KONUDA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI; YASAL DÜZENLEMELER DE ERKEN ZAMANDA YAŞAMA GEÇİRİLMELİ”

BALKIR, YASALARININ ERKEN ZAMANDA MECLİSTEN GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ

Başbakan İrsen Küçük, gençlerde obeziteye eğilimin ürkütücü olduğuna işaret ederek, bu konuda gerekli önlemlerin alınmasının; yasal düzenlemelerin de erken zamanda yaşama geçirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Başbakan Küçük, Diyetisyenler Birliği yetkililerini kabul ederek sorun ve isteklerini dinledi.

Birlik Başkanı Feriha Balkır, beslenme bozukluklarına bağlı kronik hastalıklardaki artışa dikkat çekerek, koruyucu hekimlikte diyetisyenliğin öneminin büyük olduğunu vurguladı.

Dİyetisyenliğin insanların sağlıklı beslenmelerini sağlama yönünde etkin şekilde uygulanabilmesi için yasalarının bir an önce geçmesinin gerekliliği üzerinde duran Balkır, geçen yıl ivediliği alınan ancak komitede bekleyen tasarının geçirilmesini istedi.

“DİYETİSYEN OLMAYAN KİŞİLERİN PİYASAYA ÇIKMASI DA ENGELLENECEK”

Ülkede, 4 üniversitede bu bölümde eğitim verildiğini ve herhangi bir sınır da bulunmadığını ifade eden Balkır, her diyetisyenlik eğitimi alanın klinik açıp hasta kabulüne başlamasının sakıncaları olacağını savundu. Balkır, yasalarının geçmesiyle bu yönde bazı düzenlemeler ve cezai uygulamalar gündeme geleceğini, diyetisyen olmayan kişilerin piyasaya çıkarak hasta kabul etmelerinin de önüne geçilmiş olacağını kaydetti.

Balkır, okul kantinlerinde satılan ürünlerle ilgili bir süre önce getirilen düzenlemenin de denetim mekanizması olmaması nedeniyle uygulanmadığından yakınarak, bazı kantinlerde kafeinli içecekler satılmasını örnek gösterdi.

Gençlerde obezitenin artış gösterdiğine ve diyabet yaşının da buna bağlı olarak 15-16’lara düştüğüne işaret ederek, geçmiş yıllarda yapılan bazı araştırma sonuçlarını aktaran Balkır, bunların güncelleştirilmesi için yeniden tarama yapılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, sağlıklı besinler tüketilmesinin insan sağlığı açısından önemine işaret ederek, diyetisyenliğin bu noktada önemli ve ilgi duyulan bir dal olduğunu söyledi.

TC’de uzun yıllardır diyetisyenlik mesleğini yürüten kişiler olduğunu, bunun yanında üniversitelerde bu alanda eğitim alan gençler bulunduğunu belirten Küçük, yasallarının bir an önce geçmesi gerektiği vurguladı ve Mecliste komitede bulunan tasarıya öncelik isteyeceklerini kaydetti.

Gençlerde obeziteye eğilimin ürkütücü olduğuna da işaret eden Başbakan Küçük, bu konuda gerekli önlemlerin alınmasının, özellikle okul kantinlerinde satılan yiyecek içeceklerle ilgili daha titiz davranılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

1366366863.jpg

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.