1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN VE BAZI BAKANLAR ULUKIŞLA’YA GİTTİ
BAŞBAKAN VE BAZI BAKANLAR ULUKIŞLA’YA GİTTİ

BAŞBAKAN VE BAZI BAKANLAR ULUKIŞLA’YA GİTTİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINDAN SONRA HÜKÜMETİMİZ NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ DEĞERLENDİRECEK”

A+A-

ULUKIŞLA MUHTARI ARIK: “DURUM VAHİM”

Mesarya bölgesinde etkili olan yağmur ve doludan en büyük olumsuz etkiyi gören köylerden biri de Ulukışla oldu. Köy muhtarı Ramazan Arık yaşananları “durum vahim” diye nitelerken, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bazı bakanlar Ulukışla’ya giderek incelemeler yaptı.

Yoğun dolu yağışı yüzünden yer yer 30 santimetreye ulaşan dolu kalınlığı gözlemlenen Ulukışla’da kapanan yolları iş makineleri açtı.

Dün başlayan ve bu sabah şiddetini artıran yağmur ve dolu, Ulukışla’da büyük hasara yol açtı. Birçok evi su basarken, bahçe duvarları yıkıldı, dereler taştı, tarlaları aşan yağmur suları köy içinden geçerken 3 metreye ulaştı. Bazı mandıralar da sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu.

Ulukışla Muhtarı Ramazan Arık, yaptığı açıklamada, bölgelerinde büyük bir doğal afet yaşandığını anlattı ve “Durum vahim” dedi.

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU VE BAKANLAR ULUKIŞLA’DA

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bazı bakanlar, yaşanan felaket üzerine Mesarya köylerine giderek, vatandaşlarla görüştü, hasarla ilgili bilgi aldı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ulukışla’da meydana gelen dolu ve su baskını felaketini bölgeyi ziyaret ederek inceledi; vatandaşların acısına ortak oldu.

Yorgancıoğlu’na İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif eşlik etti. İncelemelere Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve diğer yetkililer de katıldı.

“İLK KEZ BÖYLESİ BİR OLAY YAŞANIYOR”

Başbakan Yorgancıoğlu, Ulukışla’daki incelemelerinin ardından basına yaptığı açıklamada, ülkede daha önce sel felaketleri yaşandığını, ancak ilk kez böyle bir olay yaşandığını, yer yer bazı bölgelerde iki metreye yakın dolu yağdığının görüldüğüne dikkat çekerek, bugünden itibaren bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

Yorgancıoğlu, ilgili birimlerin de gerekli tedbirleri aldığını, tüm ekiplerin çalıştığını ifade ederek, “Önemli olan önümüzdeki dönemde, bu ve buna benzer olayların yaşanmasını önlemek adına, tekrardan hükümetimizin ve yetkili birimlerin tedbir almasıdır” dedi.

Gazimağusa Kaymakamlğı’nın da İçişleri Bakanlığı ile gerekli girişimleri yapacaklarını ifade eden Yorgancıoğlu, hasar tespit çalışmalarından sonra, hükümetin de ne yapması gerektiği konusuna değerlendirme yapacağını vurguladı.

Başbakan Yorgancıoğlu, doğal afet yaşayan bölge halkına da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Başbakan ve bakanlar daha sonra Aslanköy’e hareket etti.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, su baskını yaşayan Ulukışla’daki incelemesi sırasında basına yaptığı açıklamada, vatandaşların mağduriyetini gidermek için tüm ekiplerin koordineli çalıştığını, yeni felaketler yaşanmaması için de önlemler alınmaya çalışıldığını söyledi.

Özellikle Ulukışla’yı kötü etkileyen dolu ve yağmurun birçok mağduriyet yaşattığını belirten Kaşif, evleri ve ağılları su bastığını anlattı.

Bakan Kaşif, “Hükümet olarak üzerimize düşeni, vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek görevi en hızlı şekilde yerine getireceğiz” dedi.

VATANDAŞLAR TEMİZLENMEYEN DEREDEN ŞİKAYETÇİ

Öte yandan Paşaköy Belediyesi’ne bağlı Ulukışla köyünde yaşayan vatandaşlar, su baskınına tüm uyarılarına rağmen köy içinden geçen derenin temizlenmemesinin yol açtığını belirterek belediyeyi eleştirdi.

Ulukışlalılar, “derede incir ağaçları, dikenli ağaçlar, asma talvarları” bile bulunduğunu belirterek, “Defalarca uyardık ancak Paşaköy Belediyesi gerekli temizliği yapıp önlem almayınca bu felaketi yaşadık” diye konuştu.

GÖKPINAR

İçişleri Bakanlığı Merkez Kaymakamı ve Kriz Masası Sorumlusu Salih Gökpınar da TAK’a yaptığı açıklamada, Çukorova’da 2 evi su bastığını, itfaiyenin müdahale ederek iki aracı tehlikeli bölgeden çıkardığını bildirdi.

Kalavaç’ta bir evi su bastığını, baraj bentlerinin taştığını ancak Su İşleri Dairesi Müdürü’nün “korkulacak bir şey yok” dediğini ifade eden Gökpınar, ağıllar bölgesinde çalışmaların sürdüğünü; Yeniceköy’de de yıkılan bahçe duvarı altında kuzuların kaldığını anlattı.

İskele yolunda Yeniceköy kavşağında su taşkınları nedeniyle trafiğin polis kontrolünde sağlandığını ifade eden Gökpınar, Ulukışla’da arazilerde diz boyu su bulunduğunu kaydetti.

ÇOLAKOĞLU

Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ise, Mesarya’da yoğun ve ani yağış yüzünden bölgede ciddi bir felaketin söz konusu olduğunu; bazı ev ve binaları suların bastığını, bir boya fabrikasının da sular altında kaldığını söyledi.

Çolakoğlu, Ulukışla’da 4 metreye ulaşan sel suları görüldüğünü, derenin önünde biriken doluların doğal set oluşturarak muhtemel tehlikeleri engellediğini; Aslanköy-Ulukışla bölgesinde kocaman bir göl oluştuğunu belirtti.

İlgili tüm birimlerin bölgede gerekli çalışmaları yaparak önlem almaya çalıştığını kaydeden Şifa Çolakoğlu, çöken çatılar olduğunu, dolan dereler ve eriyen doluların akışından dolayı sorun yaşayan Nergisli, Turunçlı ve Dörtyol’da da tedbir almaya çalıştıklarını bildirdi.

Hasar tespitinin daha sonra yapılacağını belirten Çolakoğlu, henüz hasar miktarıyla ilgili bilgilerin kesinleşmediğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.