1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAŞBAKAN YANLIŞ SANDIĞA OY ATTI
BAŞBAKAN YANLIŞ SANDIĞA OY ATTI

BAŞBAKAN YANLIŞ SANDIĞA OY ATTI

Başbakan yanlış sandığa oy attı

A+A-

Tayland Başbakanı Shinawatra, pusulaları karıştırdı.

Tayland'da yapılan Erken genel seçimde, geçici hükümet Başbakanı Yingluck Shinawatra'nın oy pusulalarını yanlış sandıklara atması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Tayland'da hükümet karşıtlarının protesto gösterileri altında yapılan erken genel seçimlerde geçici hükümet Başbakanı Yingluck Shinawatra, sabah saat 08.10'da Bang Kum'daki Khlong Lamchiak Okulu'nda oyunu kullandı.

Başbakan Yingluck Shinawatra, turuncu renk oy pusulasını parti listesi oy sandığı yerine seçmen bölgesi sandığına, mor renkli seçmen bölgesi oy pusulasını ise parti listesi sandığına attı. Başbakan Shinawatra'nın oyunu kullanmadan önce turuncu oy pusulasını nereye atacağını sorduğu ancak seçim görevlilerinin yanlış sandığı gösterdiği iddia edildi.

SANDIĞI SADECE BAŞBAKAN KARIŞTIRMADI
Sandık görevlileri ise bu durumun Başbakan Shinawatra'ya yönelik kurgulanmış bir durum olmadığını söylediler. Daha sonra açılan sandıktan Başbakan Shinawatra'dan önce oy kullanan seçmenlerin de sandıkları karıştırdıkları ve yanlış sandıklara oy attıkları anlaşıldı.

Öte yandan Başbakan Shinawatra'nın oy atarken çektirdiği fotoğraf ve sandıkları karıştırması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Özellikle hükümet karşıtları bu durumu kullanarak hükümete ağır eleştirilerde bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.